Dengue wordt, net als malaria, overgedragen door muggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dengue wordt, net als malaria, overgedragen door muggen. © Getty Images / Aurélie Geurts

Ook in Italië en Frankrijk al besmettingen met denguevirus: hoe gevaarlijk is de ziekte? En komen de tijgermuggen die het verspreiden ook in België voor?

Wereldwijd is het denguevirus de snelst verspreidende virale ziekte die muggen overdragen. In Italië en Frankrijk werden al 25 mensen besmet door een prik van de Aziatische tijgermug. Hoe gevaarlijk is deze tropische ziekte? Komen de besmette muggen ook naar België? En wat kan je tegen dengue doen? Eric van Gorp, hoogleraar virologie en internist-infectioloog bij het Erasmus MC, legt alles uit wat je moet weten over dit virus, ook wel bekend als knokkelkoorts.

3 reacties

  • Gino Denil

    7 maanden geleden
    Men kan reizen en vervoer van goederen niet uitsluiten, Tony Pauwels. Die beesten zitten hier trouwens al langer. want ik heb er 10 jaar geleden al opgemerkt.
  • Marc Verlinden

    7 maanden geleden
    Ik woon in Z.O Azië, deze mug is vooral in de ochtend en s avonds actief en ja zij is gevaarlijk. Vochtige plekken, rommel in tuin, water,… zijn plaatsen waar ze weelderig tieren. Stad, gemeente.. kunnen helpen met het sproeien van de openbare plaatsen.
  • Tony Pauwels

    7 maanden geleden
    Opwarming van de Aarde en de beestjes meegekomen met intercontinentale reizigers. Proficiat. Leer er nu maar mee leven.