Westerlo gaat zwaar onderuit tegen Lokeren

Lokeren heeft Westerlo eenvoudig opzij gezet op de tweede speeldag in de Jupiler Pro League. De Oost-Vlamingen wonnen met 3-0 na twee goals voor en één na de rust. Westerlo speelde de volledige tweede helft met tien na een strenge rode kaart voor Kenneth Schuermans. Het is de eerste zege van het seizoen voor Lokeren, Westerlo blijft achter met 1 op 6. Bekijk om 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be!

jtp

Lokeren

Westerlo

Lokeren hoopte nieuwkomer Guus Hupperts al speelklaar te krijgen voor het treffen tegen Westerlo, maar de transfer van de Nederlander werd pas gisteren geofficialiseerd. Coach Georges Leekens voerde vier wissels door in vergelijking met de verloren match tegen STVV vorige week.

Ingason verving de onfortuinlijke Joao Carlos, die tegen STVV al heel snel uitviel, verder kregen Ninaj, Jambor en Bolbat een basisstek. Bij Westerlo wisselde Bob Peeters maar op één positie: Anderlecht-huurling Hervé Matthys verving de lichtgeblesseerde Mustoe.

De Sutter scoort

De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd, maar de verdediging van Westerlo stond pal in de lange studieronde. Na 26 minuten vond Lokeren toch een scheurtje in de verdedigingsgordel. Na een knappe actie van nieuwkomer Jambor legde die de bal perfect op de slof van Tom De Sutter, de nieuwe spits van Sporting Lokeren bedankte en duwde zijn eerste goal van het nieuwe seizoen tegen de touwen: 1-0. Westerlo probeerde iets te doen aan de achterstand, maar Lokeren-goalie Verhulst hield makkelijk stand op een poging van Apau.

Lees verder onder de foto!

Rood en penalty

Net voor de rust legde Lokeren echter al de match in een beslissende plooi, na een duwfout van Schuermans op De Sutter legde scheidsrechter Geldhof de bal op de stip. De verdediger van Westerlo kreeg ook meteen rood onder de neus geschoven, toch een strenge beslissing. Maric maalde er echter niet om, de specialist van Lokeren stuurde Van Langendonck de verkeerde weg uit en legde de 2-0 ruststand vast.

Met tien tegen elf en een 2-0 achterstand probeerde Westerlo wel iets terug te doen in de tweede helft, maar het bleef steken in goede bedoelingen. Lokeren zag het graag gebeuren en leunde achterover. Tien minuten voor tijd veerde een halfvol Daknamstadion eindelijk nog eens op na een afstandsschot van Terki op de vuisten van Van Langendonck, drie minuten later was het wel raak na een staalharde goal van de Oekraïner Bolbat. Nu was de veer helemaal gebroken bij Westerlo, na het laatste fluitsignaal vierde Lokeren de terechte eerste driepunter van het nieuwe seizoen. Westerlo blijft achter met 1 op 6.

Opvallend:

De FIFA voerde afgelopen zomer aanpassingen door in zijn reglement. Zo zou de driedubbele straf bij een penaltyfase (penalty, rood én een schorsing voor de speler) minder voorkomen, maar toch gaf scheidsrechter Geldhof zonder twijfelen een rode kaart aan Schuermans. Geel was hier misschien eerder op zijn plaats geweest.