© BELGA

Raad van Bestuur plaatst Volley Vlaanderen onder curatele, CEO moet per direct vertrekken

De raad van bestuur van Volley Vlaanderen heeft het management van de volleybalbond onder curatele geplaatst. De ontslagnemende ceo Geert De Dobbeleer moet per direct vertrekken en alle niet-noodzakelijke uitgaven worden geschrapt.

Bart Lagae

De raad van bestuur lichtte het financieel plan toe op een personeelsvergadering. Volley Vlaanderen is in zwaar weer terechtgekomen nadat een externe audit financiële verliezen aan het licht had gebracht. Volgens het bestuur is ingrijpen nodig, “want momenteel staat het water aan de lippen”.

“We vragen iedereen maximaal te besparen”, zegt interim-voorzitter Johan Van Riet in een mededeling. “Activiteiten waarvoor geen subsidiëring is voorzien, werden geschrapt, de buitenlandse stages van de jeugdteams werden afgelast, er worden geen extra personen meegestuurd naar buitenlandse wedstrijden die extra kosten veroorzaken voor de vereniging en er werd een kredietlijn geopend om de komende periode te overbruggen.”

Geert De Dobbeleer.© VDB

De raad van bestuur houdt de ontslagnemende ceo Geert De Dobbeleer verantwoordelijk voor ontsporende uitgaven, onder meer als gevolg van talrijke reizen en stages die jeugdteams in het (verre) buitenland maakten. Eerder besliste het bestuur al om De Dobbeleer in vooropzeg te plaatsen. Wegens een ‘vertrouwensbreuk’ wordt nu per direct afscheid genomen van de ceo. “Het bestuursorgaan zal zo snel mogelijk een vervanger aanstellen”, klinkt het in de mededeling.

Minimale dienstverlening

De maatregel ligt gevoelig bij het personeel, dat zich achter de ceo schaarde. De voorbije weken schakelde Volley Vlaanderen over op minimale dienstverlening uit protest tegen de vooropzeg van de samenwerking met De Dobbeleer.

“We willen absoluut deze huidige negatieve situatie snel omdraaien en hopen daarvoor op een constructieve samenwerking”, steekt bestuurder Peter Vanspeybroeck de hand uit naar het personeel. “Om dit optimaal te laten verlopen, kijken we eventueel naar de mogelijke aanstelling van een bemiddelaar. We zullen op zeer regelmatige tijdstippen samenzitten met het personeel om de stand van zaken te bespreken. Er moeten zware inspanningen geleverd worden, daar wordt momenteel hard aan gewerkt. We hebben begrip voor de spanningen die dat met zich meebrengt.”

De personeelsdelegatie reageerde dinsdagavond nog niet op de mededeling van de raad van bestuur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer