© atv

Antwerp-speler Sam Vines reageert voor het eerst op blunder die hem Champions League-selectie kostte: “Ik wacht ook op antwoorden”

Sam Vines moest even slikken toen de Europese lijst van Antwerp op de website van de UEFA verscheen. Door een administratieve fout viel de Amerikaan buiten de boot. Dinsdag, vlak voor de clash met FC Barcelona, reageerde Vines voor het eerst.

Vincent Van Genechten

De plek van Vines werd onbedoeld ingenomen door Bjorn Engels. “Iedereen wil op die lijst staan, dus hij is teleurgesteld”, zei coach Mark van Bommel eerder over de kwestie. “Sam revalideert nu en we kunnen niet inschatten hoe lang hij out is, maar normaal gezien zou hij voor het einde van de groepsfase fit moeten zijn.”

LEES OOK. Administratieve fout van Antwerp is de reden waarom Sam Vines niet op de Europese lijst staat

Vines zal de eerste supporter zijn voor de Great Old, maar baalt wel enorm. “Kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League voor het eerst in de geschiedenis van Antwerp is een prestatie waar we allemaal trots op kunnen zijn”, aldus de verdediger op Instagram. “Hoewel ik had gehoopt om naast mijn ploegmakkers te staan, ben ik enorm opgewonden over deze geweldige kans voor hen. Ik zal de ploeg steunen, waar ik ook ben.”

“Veel mensen hebben mij vragen gesteld over de fout die gemaakt werd waardoor ik niet in deze historische selectie zit”, gaat Vines verder. “Ik wacht ook nog steeds op antwoorden. Ik begrijp dat er fouten gemaakt kunnen worden, maar niemand heeft mij of mijn entourage de nodige details kunnen geven. Ik hou echter van deze club en stad, en hoop ons naar nieuwe hoogtes te stuwen. Ik waardeer alle steun en hoop jullie snel weer te zien op het veld. Veel geluk jongens!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.