VIDEO. “Ik hoopte dat de bal daar zou komen”: Lazio-doelman redt punt in Champions League (en was niet aan z’n proefstuk toe)

Atlético Madrid verspeelde in het absolute slot een zege met het kleinste verschil bij Lazio. En hoe! De Madrilenen kwamen in de eerste helft op voorsprong via een afgeweken schot van Pablo Barrios, maar helemaal in de extra tijd kopte doelman Ivan Provedel als een volleerde aanvaller de 1-1 binnen.

Vincent Van Genechten

“Er was veel verwarring op dat moment”, stak de Italiaanse international van wal na afloop. “Ik kon niet meteen communiceren met de bank, maar zag dat er nog maar 30 seconden te spelen waren en dus trok ik mee naar voor. De goal zelf? Ik heb veel naar Ciro Immobile gekeken (lacht). Nee, ik wist dat Luis Alberto vanaf die positie meestal naar de tweede paal schiet. We waren ook wanhopig, dus ik hoopte dat hij de bal daar zou neerleggen. Ik besefte wel niet meteen wat er net gebeurd was. Ik zal hier vanavond van genieten, maar uiteindelijk hebben we niet gewonnen hé.”

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 29-jarige Italiaan is nu de vierde doelman die een doelpunt scoorde in de Champions League na Hans-Jorg Bütt (3x voor Hamburg, Leverkusen en Bayern in 2000, 2002 en 2009), Sinan Bolat (voor Standard in 2009) en Vincent Enyeama (voor Hapoel Tel Aviv in 2010).

En hij was niet aan zijn proefstuk toe. Drie jaar geleden kopte Provedel de 2-2 binnen voor Ascoli in een duel in de Serie B tegen Juve Stabia.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer