De Oekraïense president Volodymyr Zelensky spreekt de VN-Veiligheidsraad toe.
Volledig scherm
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky spreekt de VN-Veiligheidsraad toe. © REUTERS

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Zelensky hekelt “machteloosheid” VN - Polen weigert levering wapens aan Oekraïne om ruzie graanimport

UPDATEIn de Russische badplaats Sotsji is woensdagochtend een brand uitgebroken nabij de luchthaven en een brandstoftank. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov bleef vandaag weg bij de VN-Veiligheidsraad. Hij had daar voor het eerst sinds de invasie de Oekraïense president Volodymyr Zelensky kunnen ontmoeten. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via onze liveblog.

14 reacties

  • Freddie Lamers

    7 maanden geleden
    Nog even en Zelensky gaat zeuren om manschappen uit de EU. En gaan we die dan sturen?
  • Christine Laevers

    7 maanden geleden
    Tja, als men een Decroo en een Charles Michel gewoon is, dan heeft een Zelensky inderdaad te veel noten op zijne zang terwijl hij in feite een assertieve persoon is die op de koop toe een frisse wind laat waaien internationaal en op alle niveaus en die exact weet hoe de wereld draait. Hij vecht voor BESTAAN van zijn land. Daar is geen dressing code voor.
  • Monique Bosmans

    7 maanden geleden
    Zelensky met zijn acteur gezicht . Hij zou blij moeten zijn met wat hij krijgt . Onderhandelen wil hij niet maar alleen alles hebben en bij de EU geraken . Dat de EU dit niet doet dan gaat al het EU geld naar Oekraïne en komt er van daar niets terug . De oostbloklanden dragen nu al bijna niets bij. Elk land hetzelfde bedrag per officiële inwoner bijleggen dat is de eerlijkste werkwijze . En Polen wil zijn economie ook redden begrijpelijk . Zelensky is ondankbaar en geniet precies van zijn oorlog
  • Jan Berges

    7 maanden geleden
    Wanneer gaat het westen inzien dat Zelensky ons manipuleert. Hij is van het niveau van Poetin , een dictator met 1 partij systeem die mensen met andere gedachten foltert. Er is een document van 75 pagina’s uitgegeven door de VN over Zekenskys folteringen. We blijven beter weg uit die oorlog.
  • johan vankeirs

    7 maanden geleden
    Ik hoop dat de EU en de bijhorende landen goed weten met wat ze bezig zijn.Ze spelen met vuur en zullen binnenkort op de blaren zitten.Niemand is te vertrouwen in oorlogstijd en het is zeker geen derde wereldoorlog waard!