© AFP

BBC onderzoekt of Russell Brand 16-jarige vriendin van school liet ophalen met taxi’s van openbare omroep

De BBC gaat onderzoeken of de in opspraak gekomen Britse acteur en comedian Russell Brand (48) in het verleden taxi’s van de openbare omroep heeft gebruikt om zijn zestienjarig vriendinnetje van school op te halen.

mtm
Bron: The guardian

Brand, die sinds enkele dagen geleden door meerdere vrouwen beschuldigd wordt van seksueel misbruik, werkte tussen 2006 en 2008 voor de Britse openbare omroep. Hij presenteerde toen onder meer op de zenders 6 Music en Radio 2. Volgens The sunday times waren er toen al klachten over zijn gedrag, maar deed de openbare omroep er destijds niets mee.

Tim Davie, directeur-generaal van de BBC, heeft nu meegedeeld dat hij een “volledig” onderzoek gestart is naar de tijd dat Brand voor de openbare omroep werkte. “We gaan alle klachten uit die periode bekijken”, aldus Davie. “En onderzoeken wat er destijds bekend was, wat er gedaan is...”

Een van de klachten zou draaien rond de taxi’s van de openbare omroep. Brand zou die meermaals gebruikt hebben om zijn toen zestienjarig vriendinnetje op te halen van school en haar te laten rondrijden in Londen. “Ook dat zullen we onderzoeken”, aldus Davie. De topman verklaarde er nog bij dat hij hoopte alle onderzoeken binnen enkele weken afgerond te hebben.

Dinsdag verwijderde de BBC - in navolging van Channel 4 en Comedy Central - ook alle programma’s met Brand uit haar opvraagdienst. Op hetzelfde moment raakte ook bekend dat Youtube de betalingen aan zijn kanaal geschorst heeft, wat voor Brand een inkomensverlies van 1 miljoen euro per jaar zou betekenen.

In 2008 werd Russell Brand door de BBC ontslagen nadat hij voicemails had achtergelaten bij acteur Andrew Sachs (Manuel uit ‘Fawlty towers’) over seks met diens kleindochter. “Dat was volkomen onaanvaardbaar”, aldus Davie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer