Marnik Aerts

Brandstichting aan Argenta-bankautomaat in Borgerhout

Aan de Stenenbrug in Borgerhout, bij Antwerpen, is brand gesticht aan een bankautomaat van Argenta. De brandweer kon het vuur op tijd blussen, iedereen bleef ongedeerd. De dader wordt opgespoord.

Rond vier uur vanochtend krijgt de Antwerpse politie melding van een brand aan de Stenenbrug in Borgerhout. Blijkt dat er een bankautomaat in brand staat. De politie probeert het vuur eerst zelf te blussen maar omdat dat niet meteen lukt, roepen ze de hulp in van de brandweer.

"De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. Dankzij die snelle actie moest het pand ook niet ontruimd worden en bleven de bewoners ongedeerd", zegt Wouters Bruyns woordvoerder van de lokale politie.

De automaat zelf is zwaar beschadigd. "We gaan ervan uit dat de brand opzettelijk is aangestoken. Zover we weten is er geen geld gestolen en zou er geen gebruik zijn gemaakt van explosieven", zegt Bruyns.

Volgens de politie gaat het dus om brandstichting en is het geen plofkraak. "Maar dat moet allemaal nog onderzocht worden, het gerechtelijk labo komt vanochtend nog ter plaatse voor een sporenonderzoek."

"We gaan ook camerabeelden bekijken en buurtbewoners vragen wat ze gezien hebben", zegt Bruyns.

"Het gaat wel degelijk om zwaarwichtige feiten, want het is brandstichting bij nacht in een bewoond pand", zegt Bruyns nog.

Marnik Aerts

Meest gelezen