Vice-minister-president Bart Somers (Open Vld).
Volledig scherm
PREMIUM
Vice-minister-president Bart Somers (Open Vld). © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News

ONZE OPINIE. “Open Vld ziet kinderopvang nog steeds als een magazijn waar je baby’s stockeert”

Na N-VA en CD&V heeft nu ook een derde en laatste Vlaamse regeringspartij een plan op tafel gelegd om de kinderopvang te redden. “De oplossingen die Open Vld centraal zet, getuigen echter van weinig voeling met de sector”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Sterker, ze zijn een bewijs dat de Vlaamse liberalen de kinderopvang nog altijd zien als een sector in dienst van de economie. Een magazijn waar je baby’s stockeert, terwijl de ouders gaan werken.”

28 reacties

  • Tania De Clerck

    7 maanden geleden
    Kinderen kopen heeft een kost, denk daar eerst aan voor je begint en werklozen moeten zelf voor hun eigen opvang zorgen dan komt er veel plaats vrij voor de werkende mens
  • HARRY Dreesen

    7 maanden geleden
    ze hebben gelijk want het is niet anders
  • Frank Wagemans

    7 maanden geleden
    Wanneer een vlaemse regering quasi eist dat iedereen die volgens hen niet werkt, zoals moeders die thuisblijven voor hun kinderen, moet gaan werken, dan is het niet meer dan normaal dat diezelfde vlaemse regering voor de nodige kinderopvang zorgt. Dat heeft men heel goed gesnapt en georganiseerd in de Scandinavische landen ... behalve in het vlaenderen van de simpelaers ...
  • Jef Verhulst

    7 maanden geleden
    Vooraleer je aan kinderen begint is het misschien beter om eerst eens af te wegen of je de kost ervan kan dragen. Ook al draagt de overheid al vrij veel bij, dan is het nog niet evident voor sommige ouders. De belastingbetaler hoeft niet steeds meer bij te dragen aan mensen met kinderen die er vooraf niet hebben over nagedacht.
  • bart paesen

    7 maanden geleden
    Waarom moeten mensen zonder kinderen altijd opdraaien voor iemand zijn kinderen. Als je kinderen wil moet je er zelf maar voor opdraaien. Ouders krijgen al genoeg voordelen die alleenstaanden zonder kinderen niet krijgen.