Nicholas Dominici (1) verbleef nog maar een week in het kinderdagverblijf.© Facebook Yeissy Dominici.

Kinderopvang in New York blijkt opslagplaats van drugs: kindje (1) sterft, drie anderen gewond

In een kinderdagverblijf in New York waar een éénjarig kindje om het leven kwam, werd een kilo fentanyl gevonden onder een van de slaapmatjes.

mtm
Bron: BBC

Nicholas Dominici (1) verbleef nog maar een week in de Divino Niño-kinderopvang in de Bronx toen hij vrijdag stierf aan een vermoedelijke overdosis drugs. Drie andere kinderen werden in het ziekenhuis opgenomen nadat ze waren blootgesteld aan fentanyl, een zeer krachtige pijnstiller die zeer vaak misbruikt wordt door drugsverslaafden.

De politie gaat ervan uit dat de kinderen, in leeftijd variërend van acht maanden tot twee jaar, de fentanyl hebben ingeademd in de crèche. Bij een huiszoeking in een van de slaapkamers werd één kilo fentanyl aangetroffen “onder een matje waar de kinderen eerder hadden geslapen”, zo verklaarde hoofdrechercheur Joseph Kenny van de New Yorkse politie maandag. Daarnaast werden ook twee persen ontdekt die werden gebruikt om kilo’s drugs te verpakken.

De eigenaar van de opvang, Grei Mendez (36), en haar huurder Carlisto Acevedo Brito (41), werden intussen aangeklaagd wegens drugshandel en moord. “Wij beweren dat de beklaagden vier baby’s hebben vergiftigd en één van hen hebben vermoord omdat ze vanuit een kinderdagverblijf een drugsoperatie runden”, aldus procureur Damien Williams. “Een kinderdagverblijf is een plek waar kinderen veilig gehouden moeten worden en niet omringd door een medicijn dat hen in een oogwenk kan doden.”

Een advocaat van Grei Mendez ontkent dat zijn cliënt wist dat er drugs in de opvang werden bewaard. “Haar enige misdaad was het verhuren van haar kamer aan iemand die een kilo drugs in zijn bezit had”, luidt het. “Er is geen bewijs dat ze iets anders deed dan goed voor de kinderen zorgen.”

Fentanyl is een synthetische pijnstiller die vijftig keer krachtiger is dan heroïne en wordt verantwoordelijk gehouden voor een stijging van het aantal drugsgerelateerde doden in de Verenigde Staten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer