© Getty Images

Elise Mertens uitgeschakeld en opnieuw geblesseerd op WTA Guadalajara, ook Yanina Wickmayer eruit in dubbelspel

Elise Mertens (WTA 29) heeft zich dinsdag (lokale tijd) niet kunnen plaatsen voor de achtste finales van het WTA 1.000-toernooi in het Mexicaanse Guadalajara (hard/2.788.468 dollar).  Ze kreeg opnieuw last van een schouderblessure. Yanina Wickmayer, die eerder op het toernooi in het enkelspel al werd uitgeschakeld door Mertens, mag nu ook in het dubbelspel haar koffers pakken.

Quinten Torfs
Bron: BELGA

Mertens, het dertiende reekshoofd, verloor in de tweede ronde (1/16e finales) van de Canadese Leylah Fernandez (WTA 74), voormalig finaliste op de US Open 2021, in twee sets: 6-3 en 6-4. De partij duurde 1 uur en 34 minuten. De 27-jarige Mertens legde in de eerste ronde in een Belgisch onderonsje zondag Yanina Wickmayer (WTA 70) over de knie in twee sets met (7-6 (7/4) en 6-2) na 1 uur en 49 minuten.

Mertens was goed begonnen aan de partij, maar Fernandez kreeg snel de bovenhand. De Limburgse maakte meerdere dubbele fouten en moest bij 5-2 voor de Canadese een beroep doen op de kinesist omdat ze last had gekregen van de rechterschouder. Daarna slaagde Mertens er niet in de wedstrijd te doen kantelen in haar voordeel.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat Mertens met een schouderblessure te maken krijgt. Ze had er al last van in Hobart in januari, in Bogota in April, in Rome in mei en in Eastbourne in juni. In dat laatste toernooi moest ze opgeven in de derde set van de eerste ronde tegen de Tsjechische Karolina Pliskova. 

Mertens treedt wel nog aan in het dubbelspel in Mexico. De Limburgse is met de Australische Storm Hunter het eerste reekshoofd. Zij zijn rechtstreeks geplaatst voor de tweede ronde (1/8e finales) en nemen het daarin op tegen de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands en de Française Kristina Mladenovic.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Exit Wickmayer

Yanina Wickmayer heeft zich dinsdag (lokale tijd) niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het dubbelspel op het WTA 1.000-toernooi in het Mexicaanse Guadalajara (hard/2.788.468 dollar). Onze landgenote verloor in de tweede ronde (achtste finales) aan de zijde van de Amerikaanse Alycia Parks tegen de Estse Ingrid Neel en de Noorse Ulrikke Eikeri in twee sets: 6-4 en 6-4 De partij duurde 1 uur en 23 minuten.

© Getty Images

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer