© EPA-EFE

Taylor Swift laat fans 33 miljoen puzzels oplossen

Wie woensdag “Taylor Swift” invult in de zoekbalk van Google, krijgt onderaan het scherm een verrassing te zien. Een kluis die pas geopend zal worden eens er miljoenen woordpuzzels opgelost zijn.

mtm

In afwachting van haar volgende album ‘1989 (Taylor’s version)’ heeft de 33-jarige Amerikaanse zangeres haar fans aan het puzzelen gezet. Als je haar naam googlet, krijg je onderaan een kluis te zien. Door erop te klikken open je een woordpuzzel die je kan oplossen door het juiste antwoord in de zoekbalk in te vullen.

(lees verder onder de afbeelding)

© google

Er zijn 89 verschillende puzzels – een verwijzing naar de titel van het album en het geboortejaar van Swift – maar om de kluis te openen moeten er wereldwijd 33 miljoen puzzels opgelost worden. Dat zal vrijwel zeker woensdag nog lukken, rond 9 uur waren er al ruim 21 miljoen puzzels gekraakt.

Eens de kluis geopend, worden er enkele van haar ‘From the vault’-nummers vrijgegeven. Dat zijn liedjes die geschreven werden tijdens de creatie van haar albums – die ze opnieuw opneemt om weer over de rechten te beschikken – maar de uiteindelijke lijst niet haalden.

LEES OOK. Nu Ariana Grande en Demi Lovato met hem breken: wie is Scooter Braun, de manager die Taylor Swifts bloed doet koken? (+)

De actie is alvast een groot succes: niet alleen zijn er al miljoenen puzzels opgelost, het aantal mensen die op Taylor Swift zoekt in Google is ook verveelvoudigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer