Zita Wauters in tranen omdat ze veel steun krijgt na haatberichten: “Zo hartverwarmend”

‘Wat voor een dik gedrocht ben jij?’ of ‘Je lijkt op een olifant op hakken’: Zita Wauters deelde gisterenavond enkele haatberichten die iemand persoonlijk naar haar stuurde via Instagram. “Ik schrok me dood. Toen ik dat las, moest ik toch even slikken. Ik dacht: ‘Oei, wat heb ik die vrouw misdaan?’, vertelde ze op Radio 2.

sodb

“Zou die persoon zich beter voelen na die berichten te sturen? Zou dat een meerwaarde zijn?” Zita Wauters was toch even geschrokken toen ze enkele haatberichten via haar Instagram binnenkreeg. “Ik denk dat die persoon zelf heel ongelukkig is, als je zo’n berichten durft te sturen”, vertelde ze aan haar medecollega’s Kim Van Oncen en Peter Van de Veire tijdens de ‘Goeiemorgen morgen!’-show op Radio 2.

Hoewel de berichten wel binnenkwamen bij de achttienjarige, kreeg ze achteraf vooral positieve reacties van vrienden, familie en andere Instagramvolgers. “Ik zou er niet van wakker liggen, maar het raakt me wel. Ik heb zo veel (positieve) reacties gekregen, ik moest er van huilen. Dus ik hoop dat (andere) mensen er ook niet van wakker liggen en zich optrekken aan de mooie mensen, dat besefte ik gisteren wel.”

“Kan wel gevolgen hebben”

Zita heeft wel gereageerd op de haatberichten. “Ik weet dat ik dat eigenlijk niet zou moeten doen, maar de verleiding was te groot. Ik schreef: ‘Je mag over mijn uiterlijk zeggen wat je wil, maar ik denk dat je innerlijk niet zo veel mooier is als je zoiets kan zeggen tegen mensen.’ Die persoon besefte het precies niet en bleef maar doorgaan. Uiteindelijk heb ik het gedeeld om de keerzijde van het (showbizz-)wereldje te tonen.”

“Als je niet sterk in je schoenen staat, je bent al kwetsbaar als jongere, dan kan dit echt wel gevolgen hebben”, vulde Kim Van Oncen later aan. “Het heeft geen zin. Het enige wat je ermee bereikt, is iemand anders destabiliseren, dat is nergens voor nodig”, vulde Van de Veire aan.

De haatberichten die in privé naar Zita Wauters werden gestuurd.© Instagram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER