© Junior Verbeeke

Zware brand in Heist vernielt drie huizen, vijftien buurtbewoners geëvacueerd

Bij een zware brand op het Matrozenplein in Knokke-Heist zijn drie woningen verwoest. Bij de brand vielen geen gewonden, maar vijftien bewoners zijn wel geëvacueerd. De brand brak rond vier uur uit in een rijhuis. Het vuur sloeg over naar twee aanpalende huizen die leeg staan. De bewoners kunnen wellicht in de loop van de voormiddag terug naar huis. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk, het parket gaat dat nu onderzoeken. 

De brand ontstond rond vier uur in een rijhuis op het Matrozenplein en sloeg over op twee aanpalende, leegstaande woningen. In het middelste huis was één bewoonster aanwezig. Zij kon de woning op tijd verlaten en werd opgevangen door de politie. Bij de brand vielen geen gewonden. "Het is momenteel nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is", zegt De Groote. Bij de Hulpverleningszone I klinkt het dat er een brandhaard op de benedenverdieping werd vastgesteld.

Rookontwikkeling

Bij de brand kwam ook veel rook vrij. "Daarom werden een aantal omwonenden gewekt en geëvacueerd." In totaal ging het om vijftien mensen. Bij de brand kwam mogelijk ook asbest vrij. In de loop van de voormiddag zouden de buurtbewoners terug naar hun woning kunnen. Het parket werd verwittigd en zal een onderzoek voeren naar de oorzaak van de brand. Het is momenteel niet duidelijk of er kwaad opzet in het spel is.

De brandweerlieden hadden hun handen vol om de brand te blussen: anderhalf uur na de start van de interventie werd er nog steeds nageblust. Er kwamen ploegen uit Knokke-Heist, Brugge, De Haan, Blankenberge en Torhout ter plaatse. 

© Junior Verbeeke

Meest gelezen