© rr

Doodsoorzaak van zanger Lou Deprijck bekendgemaakt

De Belgische zanger en producer Lou Deprijck is overleden aan de gevolgen van “een onvoorspelbare infectie”. Dat meldt de bekende infectioloog Yves Van Laethem, een goede vriend en de behandelende arts van Deprijck.

mtm
Bron: Sudinfo

Deprijck, onder meer bekend van de hits ‘Ça plane pour moi’ en ‘Kingston Kingston’, overleed dinsdag op 77-jarige leeftijd. “Mijn zonnetje, lieverd, mijn man, mijn alles. Ik heb je tot je laatste adem begeleid zoals je wilde. Je zult mijn enige en laatste liefde zijn”, schreef zijn 26-jarige vriendin op Facebook. De twee vormden al een jaar een koppel en hadden plannen om te trouwen.

Deprijck, die nog altijd veel reisde, was nog maar net terug uit Australië toen hij enkele dagen geleden werd opgenomen in het ziekenhuis. Zijn overlijden dinsdag kwam onverwacht, zo meldt ook Yves Van Laethem, de infectioloog die bekendheid verwierf tijdens de coronapandemie en ook de behandelende arts en goede vriend van Deprijck was. “Hij werd getroffen door een onvoorspelbare infectie”, aldus Van Laethem in de Waalse kranten. “Deze sepsis kwam totaal uit de lucht vallen en heeft niets te maken met zijn recente reizen of zijn algemene gezondheidstoestand.”

De muzikant woonde jarenlang in het Thaise Pattaya, maar werd nog regelmatig gespot in zijn geboortestreek. Deprijck verloor eerder twee vrouwen aan kanker en een woningbrand. Hij laat één dochter na, maar liet in het verleden wel verstaan dat hij ook niet-erkende kinderen had.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer