Brandend voertuig E34 in Vorselaar
Federale politie

E34 naar Turnhout in Oelegem vrijgemaakt, maar avondspits rond Antwerpen verloopt moeizaam

De E34 in Oelegem is urenlang versperd geweest door een zware aanrijding tussen drie vrachtwagens. Het ongeval gebeurde rond 12 uur vanmiddag. Het duurde tot even voor 16 uur voor de politie en de brandweer de weg hebben vrijgegeven. De avondspits vanuit Antwerpen naar de Kempen verloopt intussen wel erg moeizaam.

Al sinds vanmorgen waren er problemen op de E34 van Antwerpen naar Turnhout. Rond 09.30 uur vloog bij Vorselaar een vrachtwagen in brand. Er was zoveel rookontwikkeling dat de hulpdiensten de snelweg een tijdlang moesten afsluiten voor het blussen en de takelwerkzaamheden.

Al gauw groeiden de files aan tot in Oelegem. Rond 12 uur raakten op die plek drie vrachtwagens betrokken in een kop-staartaanrijding in de staart van die file. Twee chauffeurs moesten naar het ziekenhuis, waarvan één in levensgevaar. De wegpolitie sloot de E34 in Ranst fysiek af en je moest omrijden via de E313.

Sinds 15.45 uur is de E34 in Oelegem weer open maar de avondspits vanuit Antwerpen naar de Kempen verloopt intussen wel moeizaam met files op de E313 en aansluitend op de Antwerpse ring richting Gent. Het is ook erg druk op kleinere wegen zoals op de N12 in Schilde en op de N14 in Zandhoven.

Je kan de actuele situatie op de weg steeds volgen op onze verkeerspagina. 

Brandend voertuig E34 in Vorselaar
Federale politie

Meest gelezen