Zaak-Siegfried Bracke tegen PVDA uitgesteld: “Ernstig dat een politicus een partij aanklaagt”

Voormalig Kamervoorzitter Siegfried Bracke.© Marc Herremans - Corelio

De PVDA vroeg en kreeg uitstel om de klacht van Siegfried Bracke beter te kunnen bestuderen. "Het is ernstig dat een politicus een politieke partij aanklaagt."

Wim Winckelmans

Voormalig Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) daagde de PVDA-top voor de Brusselse kortgedingrechter om hen te dwingen een petitie tegen hem stop te zetten. "Een geheel onjuiste, spottende, opruiende en vooral ook tot haat aanzettende campagne", die "manifest en grof" de grenzen overschrijdt van "wat voor een politieke partij geoorloofd is", zo noemen de advocaten van Bracke de petitie, omdat ze hem onder druk wil zetten om de omstreden extra’s die hij bovenop zijn pensioen krijgt, terug te betalen.

Maar de kortgedingrechter heeft zich woensdagmorgen nog niet uitgesproken over de zaak. De PVDA heeft volgens Vlaams fractieleider Jos D’Haese uitstel gevraagd om de argumenten van Bracke beter te kunnen bestuderen. "Het is ernstig dat een politicus een politieke partij aanklaagt", zegt D’Haese.

De kortgedingrechter is op de vraag van PVDA ingegaan en heeft de behandeling uitgesteld tot 15 november. Het is best mogelijk dat de PVDA tegen dan het doel van zijn petitie heeft bereikt. De bedoeling was om 30.000 ondertekenaars te vinden. Woensdagochtend stond de teller op 23.686.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen