Man met messen doodgeschoten in centrum Brugge nadat hij politie aanvalt

De politie heeft woensdagmiddag een gewapende man doodgeschoten in het centrum van Brugge. Het slachtoffer werd met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en overleed daar aan zijn verwondingen. Dat werd bevestigd aan onze redactie.

mtm

Het incident vond plaats in de Geerwijnstraat, een zijstraat van de Geldmuntstraat in Brugge. Volgens burgemeester Dirk De fauw (cd&v) liep daar een man met twee messen in zijn handen rond. De politie was eerst door de moeder van de man gebeld, die zei dat ze niet wist wat ze aan moest met hem. “De moeder wist geen weg met haar zoon”, zegt De fauw. “Hij heeft razend het huis verlaten met messen. In paniek belde ze naar de politie.” Daarna kwam er ook een noodoproep van een voorbijganger die de gewapende man op straat had gezien.

De agenten kwamen ter plaatse en vroegen hem de messen neer te leggen. “De man heeft de politie onmiddellijk aangevallen. Er is een schot gelost in de borst, waarna de man op de grond viel”, aldus nog de burgemeester. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht met levensbedreigende verwondingen en is daar intussen overleden aan zijn verwondingen.

Het parket bevestigt dat er een schietincident is geweest, maar gaf nog geen verdere details. Die komen er later vandaag wellicht wel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer