Lieven Vanlommel, CEO van Foodmaker, wil op termijn dat Foodmaker-salades en -maaltijden in Rewe-winkels in heel Duitsland te krijgen zijn.© foto Joren De Weerdt

Kempens voedingsbedrijf Foodmaker breidt nu ook uit naar Duitsland

Restaurantketen en maaltijdbereider Foodmaker uit Oevel breidt uit naar Duitsland. De maaltijden van het bedrijf zijn nu ook te krijgen in de vestigingen van de Duitse supermarktketen Rewe in Noordrijn-Westfalen. Bedoeling is dat er “op termijn” ook in Rewe-winkels in de rest van Duitsland Foodmaker-salades en -maaltijden te krijgen zijn.

nd
Bron: Belga

In eigen land zijn de producten van Foodmaker al te krijgen bij Delhaize, in Nederland bij Albert Heijn en in Frankrijk bij Monoprix en Franprix. Daarnaast beschikt het ook over restaurants in verschillende Belgische steden, maar ook in Den Haag en Parijs. In Duitsland wil de keten “op korte termijn” ook eigen restaurants openen.

LEES OOK. Foodmaker uit Oevel sluit megadeal en opent dertig restaurants in Nederland

In een persbericht wijst het bedrijf erop dat het Duitse Wernsing Food Family aandeelhouder is. “De lancering in Duitsland is een logische stap in de internationale plannen”, klinkt het.

“We testen al een tijdje in Duitsland en de consument is heel positief over onze maaltijden”, zegt oprichter en CEO Lieven Vanlommel. “Bovendien is er een gigantisch potentieel. Noordrijn-Westfalen is qua inwoners de grootste deelstaat van Duitsland en met tal van grote steden en veel business, zien wij veel mogelijkheden.”

Sinds 2004

Foodmaker werd opgestart in 2004. Hun groenten en kruiden halen ze zo veel mogelijk van hun eigen biovelden. Ze wassen en snijden de groenten zelf en de chef verwerken ze tot gerechten, zonder gebruik te maken van smaakversterkers, mayonaise of geraffineerde suikers.

Groenten zitten in de genen van de familie Vanlommel. “Mijn overgrootvader verkocht in 1925 al groenten vanop zijn fiets en mijn grootvader was groentehandelaar. Mijn moeder had een groentewinkeltje en was pionier in het combineren van salades.”

LEES OOK. Lieven Vanlommel, CEO van StarMeal en The Foodmaker: “Noem mij gerust een mislukte groenteboer”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER