Mogen we dan toch geloven dat er leven is na de dood? Dit onderzoek geeft een deels positief antwoord.
Volledig scherm
Mogen we dan toch geloven dat er leven is na de dood? Dit onderzoek geeft een deels positief antwoord. © Getty Images

Is er dan toch leven na de dood? Hersenen zouden nog steeds teken van leven geven

Zelfs als ons hart een uur lang niet meer slaat, is er activiteit in ons brein. Dat blijkt uit een nieuwe, Amerikaanse studie. Wetenschappers kwamen tot de conclusie, nadat ze de hersenen van gereanimeerde mensen onderzochten. Maar betekent dit nu ook dat er echt leven na de dood is?

32 reacties

  • MARLEEN WAUBEN

    3 weken geleden
    Voor ik uit de coma kwam was ik ook op een mooie plek. Met veel.kleur. Oranje bloemen en vlinders. Groene planten en veel licht. Heel rustig ook. Een beetje eenzaam. En het grote licht waar ik naartoe ging bleek een spot boven het bed te zijn...
  • Roger Cuylle

    6 maanden geleden
    Misschien is er wel iets,maar iets doet er mij wel aan denken dat er niets is.
  • Fons Dehouwer

    7 maanden geleden
    Ik sprak zelf verschillende mensen met een 'bijna door ervaring'. Die gesprekken hebben mij zo verwonderd en ik was er zo door gefascineerd dat ik er een spiritueel boek over schreef. 'Hooglied van de Liefde" - uitgegeven bij de uitgeverij Hajefa.'
  • Willem Pots

    7 maanden geleden
    De dood is onomkeerbaar. Het is het einde van het leven. Wie met succes gereanimeerd werd, is dus niet dood geweest. Iedereen mag geloven waar hij/zij/x zich goed bij voelt. Hiernamaals? Eeuwige jachtvelden? Doe maar. Ikzelf ben bescheiden en besef dat ik op een gegeven dag simpelweg niet meer zal bestaan. Mijn biomassa zal dan wel omgezet worden in iets anders (levend) maar ikzelf zal dan weg zijn. Echt weg.
  • Linda De Smedt

    7 maanden geleden
    Mijn dochter vertelde me toen ze in coma lag, mama oma moet niet bang zijn. Want heb een lange gang gezien, en was mooi. Toen ik vroeg waarom ben je nog bij me, zei ze ik hoorde jou zeggen dochter wordt wakker aub. Je bent nog zo klein.