© AFP

33 miljoen puzzels gekraakt: Taylor Swift lost titels van vier ‘vault’-nummers op heropname ‘1989’

De fans van Taylor Swift hebben nu al de 33 miljoen puzzels op Google opgelost. Hun beloning? De titels van de nooit eerder geloste liedjes op het nieuwe ‘1989 (Taylor’s version)’-album

(eadp)

Taylor Swift is een harde werker, maar de Swifties ­– zo heten haar fans – doen het minstens even goed. Nog geen 24 uur geleden lanceerde de Amerikaanse ‘Blank Space’-zangeres 89 puzzels via Google, die verschenen als je de naam van de superster in de zoekbalk ingaf. Dat deed ze in afwachting van de komst van ‘1989 (Taylor’s version)’ op 27 oktober.

Swift is al een tijdje bezig met de heropnames van haar eerste zes albums, om zo de rechten opnieuw in handen te krijgen. 1989, haar eerste volbloed popalbum uit 2014, is al de vierde in de reeks. Daarbij horen steevast nummers die ‘from the vault’ of ‘uit de kluis’ zijn, songs die ze al bij het originele album had gemaakt, maar nooit op de plaat geland zijn. In totaal moesten er 33 miljoen puzzels opgelost worden, dan zou ze de titels bekendmaken. Dat het snel zou gaan, was woensdagochtend al duidelijk. Om 9 uur waren er al ruim 20 miljoen puzzels gekraakt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Woensdagnamiddag was het al zo ver. Wie ‘Taylor Swift’ googelde, kreeg een audioboodschap van de superster zelf. “Oh kijk, je hebt het gedaan! Je hebt de kluis van de ‘1989 (Taylor’s version)’ geopend! Hier zijn de titels: Is it over now?, Now that we don’t talk, Say don’t go, en Suburban legends. Ik kan niet wachten tot je ze hoort!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer