Gert Verhulst in ‘De tafel van Gert’: “Ik heb Ozempic geprobeerd om af te vallen. Het was spectaculair”

De aandachtige kijker van De tafel van Gert is het zonder twijfel al opgevallen: presentator Gert Verhulst is wat kilo’s kwijt. In de uitzending van woensdagavond heeft hij ook verklapt dat het veelbesproken diabetesmedicijn Ozempic in pilvorm daar wat bij geholpen heeft.

gjs

Verhulst gebruikte het veelbesproken diabetesmedicijn Ozempic - de variant in pilvorm - om enkele kilo’s kwijt te raken, zo zei hij in zijn eigen talkshow tijdens zijn gesprek met onder meer endocrinoloog Guy T’Sjoen, influencer Anastasya Chernook en dokter Servaas Bingé. Die laatste gaf wat uitleg over de werking ervan toen Verhulst plots met zijn biecht kwam.

LEES OOK. Is Ozempic echt het nieuwe wondermiddel? “We kunnen onmogelijk straks de helft van de bevolking wekelijks een spuitje geven”

“Plots zijn er in onze omgeving heel wat mensen die toegeven dat ze dat medicijn nemen. Bekende Belgen en bekende Nederlanders ook”, zei Verhulst. “Ik moet eerlijk zijn: ik heb het een maand genomen in pilvorm, en het is spectaculair. Er ging een kilogram per week af, omdat ik er ook nog bij sportte en vrij gezond leefde.”

Toen Verhulst een slecht gevoel kreeg door de verhalen over diabetespatiënten die niet voldoende van hun medicijn hadden, stopte hij er naar eigen zeggen mee. Last van bijwerkingen heeft hij er naar eigen zeggen niet door gehad.

LEES OOK. Zij kreeg een doodvonnis, samen zochten ze naar de genezing: het verhaal van het succesbedrijf achter Ozempic

Het veelbesproken en gehypete Ozempic is eigenlijk een medicijn tegen diabetes type 2, dat ervoor zorgt dat je suikerspiegel in orde blijft. Maar omdat de werkzame stof semaglutide erin zit, neemt ook de eetlust af van wie het middel neemt. Je gaat er dus minder van eten, en om die reden is het erg populair geworden als afslankmiddel. Zeker omdat je er maar één spuit per week van nodig hebt. De hype leidde wereldwijd al tot problemen voor diabetespatiënten, die al getuigden minder makkelijk aan hun broodnodige medicijn te geraken.

LEES OOK. Nieuw ‘wondermiddel’ om af te vallen gelanceerd in Verenigd Koninkrijk, maar experts waarschuwen: “Niet allemaal rozengeur en maneschijn”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER