Trajectcontroles in Vlaanderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Trajectcontroles in Vlaanderen. © HLN Fotomontage

IN KAART. Lokale trajectcontroles zijn nieuwe melkkoe van gemeenten: check hier of ze ook bij jou in de buurt komen

Op onze gewestwegen zijn we het al langer gewoon, maar nu rijden we ook in ons eigen dorp van trajectcontrole naar trajectcontrole. Steeds meer steden en gemeenten zetten er op in. Dat blijkt uit een grote rondvraag van VTM Nieuws en HLN bij alle 300 Vlaamse gemeenten. Zo zijn er al 163 lokale trajectcontroles actief, maar zal dat aantal de komende maanden nog verdubbelen naar 349. Officieel doet men het om de verkeersveiligheid te verbeteren, al zijn de miljoenen aan inkomsten van GAS-boetes ook welkom. Welke gemeenten zijn van plan een trajectcontrole in te voeren?

281 reacties

  • Rudy Van Daele

    4 maanden geleden
    Dit is liberalisme op zijn best. Stem bij de aankomende verkiezingen voor een partij die dit graaien afschaft. .
  • willy staes

    5 maanden geleden
    ANPR cameras worden enkel gebruikt om boetes uit te schrijven ,voordeel in st job in t goor worden zelfstandigen beboet die met een vrachtwagen hun klanten moeten bezoeken , het binnenrijden wordt bekeken maar het buitenzijden niet , gevolg boetes en hopen boetes die dan moet betwist worden op de rechtbank . Dit ten kosten van werkuren .
  • Yolande MARIS

    5 maanden geleden
    Moet dat niet aangeklaagd worden een monopoly toewijzen mag niet van de EU of volgt men enkel de EU als men zijn zakken kan vullen .madam Peeters zou beter een zorgen dat de burger weet hoe snel men mag rijden want de wirwar van de borden loopt de spuigaten uit en op vele wegen moet men meer op de weg zelf letten met al de gaten en bulten.Zulken we maar zwijgen van al het gemotoriseerd speelgoed en circus dingen die over de weg vliegen ,voorrang van rechts waar spiegels ontbreken enz
  • Els Martin

    5 maanden geleden
    Waarvoor dient een privé onderneming en waarvan leven die, winst. Dat zegt genoeg he, van elke grote baan 30 of 50 maken en dan maar roepen dat iedereen te snel rijd.
  • HERMAN BEULLENS

    7 maanden geleden
    In Hever, deelgemeente van Boortmeerbeek, werden aan de basisschool verkeersremmende maatregelen zoals bloembakken weggehaald om de pakkans te vergroten. Het is wachtten op het eerstvolgende ongeval maar hey, de gemeentekas wordt goed gevuld. Met dank aan OVLD schepen De Locht. Verkiezingen 2024 rekenen we af.