Buurman van koppel uit Antwerpen dat vastzit in Turkije start steunactie op

Er is een steunactie opgestart voor Kim en Warre, het koppel uit Antwerpen dat vastzit in Turkije omdat ze stenen wilden meenemen. De buurman van de moeder van Kim wil hen helpen door wafels en koekjes te verkopen. Met de opbrengst hoopt hij het gedwongen verblijf in Turkije leefbaar te kunnen maken. "Ze moeten zich redden met hele beperkte middelen", vertelt hij.

De buurman van Kim en Warre, het koppel uit Antwerpen dat vastzit in Turkije omdat ze stenen wilde meenemen, heeft een steunactie opgestart. Jean Petit, de buurman van de moeder van Kim verkoopt online wafeltjes en koekjes om het koppel financieel te helpen. Kim en Warre werden afgelopen zaterdag opgepakt in Turkije omdat ze 3 stenen wilden meenemen. Kim is nu aangehouden op verdenking van de smokkel van archeologische artefacten en mag het land niet verlaten.   

"Voor zover dat ze zich goed kunnen voelen, gaat het redelijk met hen", laat buurman Jean Petit weten. "Maar ze moeten zich redden met hele beperkte middelen. Ze wonen in een heel klein appartementje en krijgen het minimum aan hulp. Vooral financieel is het niet gemakkelijk, maar ze houden zich recht."

Ik wil wat extra centen binnenhalen om het hen toch een beetje comfortabeler te maken. Misschien kan een van de familieleden dan ook een reis maken naar Turkije om ze te bezoeken

Buurman Jean Petit

Met de opbrengst van de crowdselling hoopt Jean om het koppel en de familie te kunnen helpen. "Ik wil wat extra centen binnenhalen om het hen toch een beetje comfortabeler te maken. Misschien kan een van de familieleden dan ook een reis maken naar Turkije om ze te bezoeken", aldus Petit.

De actie loopt tot 15 oktober. Wie de crowdselling graag steunt, kan dat doen via deze link.

Meest gelezen