De brug stortte al in 2013 in, maar was in 2022 nog niet hersteld.© rr

Man rijdt van ingestorte brug en verdrinkt na volgen van instructies Google Maps

Google wordt in de VS aangeklaagd door de nabestaanden van een man die vorig jaar overleed nadat hij op instructies van Google Maps van een ingestorte brug was gereden.

mtm
Bron: BBC News

Na het bezoeken van een verjaardagsfeestje reed Philip Paxson, een vader van twee, in september van vorig jaar naar huis. Omdat hij de weg niet kende, had hij de hulp van de online kaartendienst Google Maps ingeschakeld. Hij volgde de instructies nauwgezet op en had schijnbaar niet door dat hij langs een ingestorte brug in Hickory (North Carolina) werd gestuurd. Hij reed van de brug, kwam samen met zijn wagen in het water terecht en verdronk.

“Onbekend met de lokale wegen, vertrouwde hij op Google Maps om hem weer veilig naar zijn vrouw en dochters terug te brengen”, aldus advocaten van de familie. “Tragisch genoeg volgde hij - terwijl hij voorzichtig reed in de duisternis en de regen - nietsvermoedend de verouderde aanwijzingen op naar een plek die lokale inwoners blijkbaar al tien jaar de brug naar nergens noemden.”

De nabestaanden van Paxson hebben dinsdag Google officieel aangeklaagd wegens nalatigheid, omdat het jarenlang (de brug stortte in 2013 in) verzuimd heeft om zijn kaarten van het gebied aan te passen. Iets waarvoor ook de buurtbewoners al meermaals contact hadden opgenomen met de techgigant. Een woordvoerder van Google meldde aan BBC News dat het bedrijf de aanklacht “aan het onderzoeken was”. “We uiten ons diepste medeleven aan de nabestaanden. Ons doel met Maps is om altijd en overal nauwkeurige route-informatie te verstrekken.”

Volgens een lokale krant staan er normaal gezien wel barrières die de toegang tot de brug verhinderen, maar ontbraken die op dat moment na vandalisme.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer