Foto: Politie Regio Turnhout

Politie Turnhout vindt 862 illegale e-sigaretten: "Vloeistoftank is te groot dus verboden"

In Beerse, Vosselaar, Turnhout en Oud-Turnhout hebben de politie, de douane, de sociale inspectie en inspecteurs van de FOD Volksgezondheid verschillende dag- en nachtwinkels gecontroleerd. 862 illegale e-sigaretten zijn in beslag genomen, evenals kankerverwekkende cosmetica. Speurders vonden ook ruim 8.000 euro cash geld dat mogelijk gelinkt is aan witwaspraktijken.

In de ruime regio Turnhout zijn dag- en nachtwinkels aan grootschalige controles onderworpen. In totaal konden speurders van douane en politie 862 illegale e-sigaretten in beslag nemen. De bewuste vapetoestellen hadden een vloeistoftank die groter is dan 2 milliliter wat verboden is in ons land. In één winkel waren ook flesjes vloeistof te koop met de verboden stof cannabidiol erin.

Kankerverwekkende cosmetica

De inspecteurs vonden verder nog 25 cosmeticaproducten waarin een kankerverwekkend bleekmiddel zat. Vier diepvrieskisten zijn verzegeld omwille van dubieuze koelomstandigheden en het gebrek aan correcte etiketten op de voedingswaren erin. In totaal is er ook 8.855 euro aan cash geld in beslag genomen omdat het mogelijk gelinkt is aan witwaspraktijken.

Douane en Accijnzen stelde tot slot vast dat verschillende winkeluitbaters een loopje namen met de wetgeving rond alcohol en tabak en de verplichte fiscale zegels. Zo zijn er in totaal 40 liter aan kleine likeurflesjes met een hoog alcoholpercentage in beslag genomen en ook verschillende partijen tabak en sigaretten. De boekhouding van één winkelier is ook meegenomen ter controle.

Meest gelezen