© BELGA

Ook de Amstel Gold Race komt in handen van Flanders Classics: “Voor ons is dit een heel belangrijke stap”

Nederlands grootste wielerklassieker, de Amstel Gold Race, krijgt vanaf 2025 een nieuwe organisator. Flanders Classics neemt dan het stokje over van koersdirecteur en organisator Leo van Vliet. Dat meldt Flanders Classics donderdag op haar website.

Vincent Van Genechten

Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics, en Leo van Vliet zijn geen onbekenden van elkaar. De twee wisselden de voorbije jaren al vaak met elkaar van gedachten en werkten eerder al samen op het gebied van internationale mediarechten.

“Voor ons is dit een heel belangrijke stap; met de Amstel Gold Race breiden we ons internationale avontuur verder uit. Leo van Vliet heeft een ongelofelijke staat van dienst en we zijn bijzonder trots dat we verder mogen bouwen aan zijn succes. Uiteraard zullen we de eigenheid van deze koers bewaken en zorg dragen voor het typische Amstel Gold Race karakter. Ik kijk enorm uit naar de komende jaren waarin we gezamenlijk optrekken en de koers met alle betrokken partijen verder vorm geven.”

Flanders Classics werkt in uitvoering onveranderd samen met Roy Packbier en The PEPr Company uit Maastricht, die al jaren aan de Amstel Gold Race verbonden is. Van Vliet is al bijna drie decennia verantwoordelijk voor de wedstrijd. In 2026 zwaait hij definitief af. Leontien van Moorsel blijft koersdirecteur van de vrouweneditie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met Flanders Classics wil Stichting Amstel Gold Race de koers verder uitbouwen.

“Flanders Classics heeft een enorme staat van dienst in het wielergekke België en weet als geen ander het tempo aan te geven in de snel evoluerende sportwereld. Het is een vooruitstrevende partij die constant in ontwikkeling is op het gebied van innovatie, duurzaamheid en inclusiviteit. Samen met hen kunnen we de geliefde Amstel Gold Race verder vormgeven voor zowel de profs als de toerrijders en het wielerfeest voor fans”, aldus Els Dijkhuizen, Marketing Directeur HEINEKEN Nederland, moederbedrijf van Amstel dat eigenaar is van de Amstel Gold Race.

© BELGA

“Toen ik de rol van Herman overnam had hij maar liefst dertig edities van de Amstel Gold Race georganiseerd. Dat aantal nader ik nu ook; 2026 lijkt mij dan ook een prachtig moment om te stoppen, dan heb ik er net als Krott ook dertig op mijn naam staan. Ik ben ongelofelijk trots op de ontwikkeling die we in die drie decennia hebben gerealiseerd. Denk aan het verleggen van de start naar Maastricht, de finish naar Valkenburg, de wijzigingen van het parcours en de uitbreiding met een vrouweneditie. Ook het toevoegen van de toerversie op de zaterdag voor de wedstrijd was een schot in de roos”, aldus Leo van Vliet zelf.

“In al die jaren is het organiseren van een wielerkoers gecompliceerder geworden. Flanders Classics heeft zich bewezen als kwalitatief hoogwaardige organisator. Minstens zo belangrijk is dat zij dezelfde passie voor wielrennen hebben. Deze twee eigenschappen zorgen ervoor dat ik met een gerust hart mijn geliefde Amstel Gold Race aan hen overdraag. Maar ik ben nog niet weg hoor, komende edities trekken we gezamenlijk op en zorgen we voor een soepele overdracht.”

Flanders Classics is vooral bekend van iconische wedstrijden als de Ronde van Vlaanderen, Omloop Het Nieuwsblad en Gent-Wevelgem. Eerder dit jaar werd bekend dat het bedrijf van Wouter Vandenhaute en CEO Tomas Van Den Spiegel ook minderheidsaandeelhouder wordt van Cycling Unlimited, de organisatie achter de Ronde van Zwitserland.

De Amstel Gold Race werd al 57 keer georganiseerd. Tadej Pogacar schreef de Nederlandse klassieker dit jaar op zijn naam. Jan Raas is recordhouder met vijf zeges.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer