Een schip met vloeibaar gemaakt aardgas.
Volledig scherm
Een schip met vloeibaar gemaakt aardgas. © REUTERS

Gasprijs daalt door hoop op einde staking lng-fabrieken Australië

De Europese gasprijs is donderdag gedaald door de hoop dat de staking bij productiefaciliteiten voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) in Australië nog deze week zal worden beëindigd. Die fabrieken zijn goed voor 7 procent van de wereldwijde lng-leveringen. De dreigende verstoring van die gasleveringen door de werkonderbrekingen stuwden afgelopen weken de gasprijs.

3 reacties

  • jan boden

    7 maanden geleden
    Ze zullen iets anders moeten verzinnen om de prijs terug omhoog te krijgen.
  • Patrick Vandamme

    7 maanden geleden
    Heb jaren gewerkt in Zeebrugge haven en kan duidelijk stellen dat Noorwegen al meer dan 15 jaar gas levert in de haven. Dit heeft niets te maken met de oorlog daar in Oekraïne, wat de media ook zegt.
  • Marcus Camps

    7 maanden geleden
    Het wordt tijd dat de prijs voor de consument eens bepaald wordt door de werkelijke prijs die energieleveranciers betalen. Alle opslagtanks zitten keivol, ingekocht aan spotgoedkope zomerprijsjes. En als de prijs gaat stijgen in de winter rekenen ze schandalige prijzen aan. Een maximale prijs stellen in functie van de werkelijke aankoop zou logisch zijn. Nu verkopen wij vanuit Zeebrugge spotgoedkoop aan de rest van Europa om dan duurder in te kopen ... Logisch ?