BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Kandidaat-voorzitter Open Vld na heisa rond uitspraken: “Als Vlaams Belang onze waarden onderschrijft dan ligt weg open naar meer”

UPDATE“Ik vind dat we moeten praten met Vlaams Belang.” Dat zegt kandidaat-voorzitter voor Open Vld, Bert Schelfhout, in een interview met de Krant van West-Vlaanderen. Hij gelooft niet dat een coalitie met de extreemrechtse partij mogelijk is, maar vindt wel dat het moet kunnen “als zij ons programma willen uitvoeren.” Op X verduidelijkt de liberaal zijn standpunten. “Het systematisch uitsluiten van mensen is wat Vlaams Belang doet. Ik wil diezelfde fout niet maken.”

92 reacties

  • Steven Maes

    7 maanden geleden
    Als VB de grootste is moet als VLD aan de macht wil blijven het programma van VB uitvoeren en niet omgekeerd. Ik zie niet in waarom de grootste partij zich zou moeten voegen voor de kleinste partij de VLD.
  • rudi delmotte

    7 maanden geleden
    Misschien moet open vld programma van vb in de schrijven en kunnen ze misschien er weer bovenop geraken. Want geloof me het ziet er echt niet goed uit voor open vld
  • Wesley Kenis

    7 maanden geleden
    De kleinste partij gaat het weeral zeggen zie...wacht tot in 2024 jullie verdwijnen...als jullie "leden" die nu moord en brand schreeuwen woord houden, dan verdwijnen jullie zeker onder de kiesdrempel, maar ik vrees dat wij "extremisten" weeral een hadje gaan moeten helpen...
  • Gino Denil

    7 maanden geleden
    Liberalisme bij die partij steeds verder zoek. Opportunisme en eigenbelang nog steeds in de lift.
  • Emmanuel Janssens

    7 maanden geleden
    Bert S. zegt dat het VB mensen systematisch uitsluit? Ik denk dat het juist andersom is met het cordon, dat is pas ondemocratisch.