© © PIPA

Dirk Van Dijcks beroemde duiven gaan eindelijk onder de veilinghamer (en dat lokt heel wat internationale interesse)

Eindelijk worden de bekende duiven van overleden Dirk Van Dijck geveild. De beroemde duivenmelker uit Zandhoven trok in de jaren 90 de internationale aandacht met zijn topduif “De Kanibaal”. Hij sloeg ieder aanbod om zijn prijsbeesten te verkopen steeds af. Maar omdat er geen juiste opvolger is, worden ze toch verkocht. Dat trok al de aandacht van heel wat internationale duivenliefhebbers.

Niels Delport

LEES OOK. Uitvaart duivenkampioen Dirk Van Dyck: “Vaarwel Kannibaal, ga nu maar voor je laatste vlucht”

Nadat Dirk Van Dijck overleed in mei 2022 door hartproblemen, besloten zijn vrouw en dochter om zijn nalatenschap voort te zetten. Maar al snel bleek dat het runnen van de grote duivenkolonie voor hun niet haalbaar was. Daarom besloten ze, met pijn in het hart, om de duiven toch te verkopen.

Internationale aandacht

“Deze veiling leeft enorm in zowel het binnen- als buitenland”, zegt Ivan Willockx van PIPA. Daarom zijn er al heel wat internationale duivensportliefhebbers die speciaal naar hier komen om de prijsbeesten te bekijken. “De meesten komen uit China, de VS en Nederland”, zegt hij.

De duivenkolonie van Van Dijck bevat ongeveer vierhonderd duiven. “In de tien jaar tijd dat ik bij PIPa werk, heb ik nog nooit meegemaakt dat een duif niet verkocht raakte. Daarom ben ik ervan overtuigd dat ze allemaal een nieuwe eigenaar zullen vinden.”

De totale opbrengst is volgens Willockx moeilijk te voorspellen. “Een duivenveiling is zeer onvoorspelbaar. Wat ik wel met zekerheid kan zeggen, is dat er geen miljoenenduiven tussen zitten. Maar het zou me niet verbazen als er toch enkele uitschieters zijn.”

De veiling start op maandag 9 oktober en sluit op zondag 22 en maandag 23 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Zandhoven