© Peter Hilz

Personeel ING België krijgt 570 tot 800 euro netto extra

Bij de bank ING België zijn een aantal nieuwe cao’s ondertekend, die onder meer voorzien in een koopkrachtverhoging van 570 à 800 euro netto per jaar. Dat maakte de Franstalige vleugel van de christelijke vakbond donderdag bekend.

tg
Bron: BELGA

Naast die koopkrachtverhoging is er ook minder goed nieuws. Er is een kader afgesproken voor mogelijke toekomstige herstructureringen bij de bank. In 2016 kondigde ING België nog een grootschalige herstructurering aan waarbij 3.300 voltijdse banen moesten verdwijnen. Een cao met begeleidende maatregelen loopt eind dit jaar af en dus werd nu een nieuw kader afgesproken. “Dit om de gevolgen voor het personeel gedeeltelijk te verzachten”, zegt de CNE. De vakbond wil vermijden dat er enkel zou onderhandeld worden over sociale maatregelen als de herstructurering onder de wet-Renault zou vallen, “wetende dat de banksector voortdurend aan het reorganiseren is”. Eén van de maatregelen is de mogelijkheid voor een aanvaard (vrijwillig) vertrek, met betaling van de volledige ontslagvergoeding, of de mogelijkheid tot vervroegd vertrek bij een lange loopbaan.

De socialistische vakbond van zijn kant reageert “ongerust” op enkele bepalingen uit de cao’s. De vakbond zal zijn achterban raadplegen en zich volgende week uitspreken over de teksten, klinkt het in een reactie aan Belga. Het BBTK ligt in conflict met de directie van ING over het ontslag van zijn hoofdafgevaardigde. Bij het arbeidsauditoraat loopt een onderzoek voor het schenden van de privacywetgeving door ING, na een strafklacht van de vakbond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer