Fans van Fiorentina en KRC Genk raken slaags: 140 Italianen bestuurlijk aangehouden

140 Italianen zijn donderdagavond nog voor de wedstrijd KRC Genk-Fiorentina startte bestuurlijk aangehouden. Ze werden in de bus naar het station gebracht na een confrontatie op Hoevenzavel in Genk met de harde kern van KRC Genk.

KRC Genk speelde donderdagavond een Europese match tegen de Italiaanse club Fiorentina. Niet zo ver van het station, op Hoevenzavel, raakten de twee supportersgroepen op straat slaags even nadat de bussen met de Italiaanse supporters stopten. De politie, die al met de nodige mankracht in de buurt aanwezig was, kon snel ingrijpen. Of de clash tussen de twee supportersclans was afgesproken, is op dit moment onduidelijk.

Volgens de eerste berichten zou een persoon gewond zijn geraakt. De Italiaanse supporters werden terug in de bus geduwd en naar het stadion gebracht. Een deel van hen werd in de cellen daar opgesloten, anderen mochten tijdens de match de bus niet meer verlaten. In totaal werden 140 supporters bestuurlijk aangehouden.

Aan de kant van KRC Genk hoorden we dat de Italiaanse supporters bij het verlaten van de bussen meteen overgingen tot een confrontatie. “Een 100-tal van hen zouden intussen een stadionverbod hebben gekregen. Daardoor missen ze de match”, aldus Iben Sempels, communicatieverantwoordelijke bij KRC Genk.

Na de match gaan de Fiorentina-supporters met mondjesmaat ‘gelost’ worden om terug richting Italië te reizen. “We stellen echt alles in het werk om een nieuwe confrontatie te vermijden. Er is ook voldoende politie aanwezig om de uittocht van de Fiorentina-supporters te begeleiden,” laat burgemeester Wim Dries weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Conference League