De Oekraïense president Volodymyr Zelensky op bezoek in Washington.
Volledig scherm
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky op bezoek in Washington. © ANP / EPA

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Stopt Polen met wapenleveringen aan Oekraïne? "Woorden zijn verkeerd opgevat”

UPDATEDe opmerkingen van de Poolse premier Morawiecki om Oekraïne niet langer te bewapenen, zijn verkeerd opgevat. Dat zegt de president van Polen, Andrzej Duda. “Naar mijn mening bedoelde Mateusz Morawiecki dat we de nieuwe wapens die we momenteel kopen niet naar Oekraïne zullen overbrengen omdat we het Poolse leger moderniseren.”Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via onze liveblog.

  1. LIVE MIDDEN-OOSTEN. "Zeker 13 Palestijnen gedood bij Israëlische aanval op Rafah" - Hamas ziet geen "groot probleem" in recentste voorstel voor wapenstilstand
    LIVE
    710

    LIVE MID­DEN-OOS­TEN. "Zeker 13 Palestij­nen gedood bij Israëli­sche aanval op Rafah" - Hamas ziet geen "groot probleem" in recentste voorstel voor wapenstil­stand

    Ruim vijf maanden na de vorige (en enige) wapenstilstand in de oorlog tussen Israël en Hamas lijkt het erop dat er zondag vooruitgang gemaakt is in de gesprekken over een nieuwe wapenstilstand en de vrijlating van gijzelaars. Zo laat Hamas alvast weten dat het geen enkel “groot probleem” ziet in het laatste voorstel. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is intussen aangekomen in Saoedi-Arabië voor een gepland bezoek aan het Midden-Oosten, dat na de aankondiging van Hamas is uitgebreid met bezoeken aan Jordanië en Israël. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. Als de camera’s niet draaien: hoe ging het er écht aan toe op het N-VA-verkiezingscongres?
    PREMIUM
    37

    Als de camera’s niet draaien: hoe ging het er écht aan toe op het N-VA-verkie­zings­con­gres?

    Voor het oog van een half leger tv-camera’s heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever gisteren zijn partijtoppers en militanten toegesproken op het langverwachte kiescongres van de Vlaams-nationalisten. Maar wat werd er náást het podium gezegd? Komt die Vlaamse regering met Vlaams Belang er? En wie mag volgens militanten nu al dromen van een ministerpost? Weg van de camera’s polste onze politieke journalist Fleur Mees naar de temperatuur. “Jambon II? Dat is geen optie.”