© BELGA

REACTIES. Pieter Gerkens baalt van gemiste kans, Sven Kums is streng: “Te veel technische foutjes en te traag”

AA Gent kon niet winnen op bezoek bij Luhansk. De Buffalo’s creëerden nochtans genoeg mogelijkheden, maar slikten snel na de openingstreffer van Cuypers een tegendoelpunt.

De eerste groepswedstrijd in de Conference League leverde voor de Buffalo’s een fikse tegenvaller op: “We hadden het heel moeilijk om hen onder druk te zetten en lieten ons op te veel technische foutjes betrappen en speelden ook wat te traag”, klonk aanvoerder Sven Kums na afloop best wel streng voor zijn team. “Zorya stond heel goed georganiseerd maar desondanks creëerden we toch ook wel enkele mogelijkheden. Toen we op voorsprong kwamen, leek het moeilijkste voorbij maar dan slik je toch nog een gelijkmaker en dat is wel zuur. Het lege stadion mag geen rol spelen. Inderdaad, het leek wat op de coronaperiode. We hadden eigenlijk ook wel net iets meer fans verwacht maar het was vooraf zeker geen issue bij ons.”

Pieter Gerkens: “Het was voor ons 90 minuten harken”

Hein Vanhaezebrouck bracht in Lublin Pieter Gerkens aan de aftrap en die keek uiteindelijk ook met een zuur gevoel terug op de partij: “Het was voor ons 90 minuten harken”, analyseerde de middenvelder nuchter. “We haalden niet ons normale niveau en daarvoor moeten we de omstandigheden zeker niet inroepen. Soms heb je gewoon dagen dat het minder loopt. We konden hen onvoldoende in de problemen brengen maar toch kregen we voldoende kansen om het hier gewoon af te maken. Ik kreeg ook een prima kans, die had ik gewoon moeten afmaken (zucht). We laten naar mijn gevoel nu tweemaal op rij onnodig punten liggen en dat is zuur. Gelukkig krijgen we zondag alweer een nieuwe kans om opnieuw aan te knopen met een zege. Eupen is dan wel sterk aan het seizoen begonnen maar voor eigen publiek willen we elke match winnen!”

 (ssg)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer