© Photonews

IN BEELD. Bloedende Hans Vanaken woest op scheidsrechter na late gelijkmaker Besiktas: “Dit komt er niet zomaar, hè”

Een stevige opdoffer was het voor Club Brugge, die late gelijkmaker (1-1) van Besiktas donderdagavond. Kapitein Hans Vanaken was woest en vond dat de goal moest afgekeurd worden. Hij kreeg even voor de goal een arm van de tegenstander in het gezicht.

Jonas Withouck

Er gebeurde heel wat in aanloop naar het doelpunt van Cenk Tosun in minuut 88. Eerst een stevige tackle op Jutgla, maar toen bleef Club nog (even) in balbezit en werd er doorgespeeld. Daarna kreeg Vanaken in een duel de arm van zijn tegenstander in het gezicht, waarna zijn neus meteen ging bloeden. Ondertussen verstuurde Casper Nielsen een ziekenhuisbal waardoor Besiktas de gelijkmaker op het bord kon zetten.

Vanaken liep een bloedneus op vlak voor de tegengoal.© Photonews

Vanaken: “Goal had afgekeurd kunnen worden”

Hans Vanaken was furieus op de Wit-Russische scheidsrechter(s) van dienst. Hij vond dat de ref het spel had moeten stilleggen. “Ik zeg niet dat het bewust was, maar hij raakte me wel vol in het gezicht”, zei Hans Vanaken achteraf bij Sporza.“Dit bloed komt er niet zomaar, hè. Volgens mij had de goal afgekeurd kunnen worden. Als dat gebeurt, win je die match gewoon. Besiktas heeft geen enkele kans gehad buiten dat doelpunt. Wij speelden fantastisch en konden er makkelijk drie of vier gemaakt hebben. Jammer.”

De scheidsrechter verzocht Vanaken van het veld te gaan om het bloed af te kuisen.© Photonews

Bij zijn interview was hij al gekalmeerd, maar meteen na de wedstrijd ging Vanaken nog eens verhaal halen bij de ref, die hem ook nog geel gegeven had voor zijn gedrag. Vanaken moest tegengehouden worden door ploegmaats en staf.

Na affluiten ging Vanaken nog eens verhaal halen bij de Wit-Russische scheidsrechter.© Photonews

Beelden van het doelpunt:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer