Stad Geel

Barst in Netebrug vlak bij Bobbejaanland: "Alternatieve routes voor schoolbussen die naar het pretpark willen"

Er mogen geen bussen en vrachtwagens meer rijden over de Netebrug, op de grens van Lichtaart met Geel, vlak bij het pretpark Bobbejaanland. In de brug zit een barst. Een kajakker had een grote barst gezien onder de brug en verwittigde de gemeente. Een stabiliteitsingenieur moet volgende week duidelijkheid geven of de brug volledig afgesloten moet worden.

Op de Netebrug tussen de Lichtaartsesteenweg in Geel en de Olensteenweg in Lichtaart (Kasterlee) mogen geen bussen en vrachtwagens meer rijden, omdat er een barst is vastgesteld in de brug. Een inwoner merkte tijdens het kajakken een grote barst op onderaan de brug.

"Na een eerste vaststelling van de brandweer werd duidelijk dat de situatie verontrustend is", vertelt Ward Kennes (CD&V), burgemeester van Kasterlee. "De barst komt vermoedelijk door slijtage, maar het zou kunnen dat er nog een andere oorzaak is. Er komt volgende week een stabiliteitsingenieur die duidelijkheid moet geven over hoe ernstig het precies is."

"We hebben nu een snelheids- en massabeperking ingevoerd om te voorkomen dat de barst nog groter wordt, maar het zou kunnen dat we de brug volledig zullen moeten afsluiten."

Bobbejaanland

Volgens de burgemeester zou het afsluiten van de brug geen problemen geven voor het pretpark Bobbejaanland. "De bezoekers van Bobbejaanland kunnen via alternatieve routes in Lichtaart en Herentals het pretpark bereiken", besluit Kennes.

Meest gelezen