Het kasteelpark Terrijst is de startplek van de eerste wandelzondag in Vlaams-Brabant.© idh

Vlaams-Brabant zet mooie plekjes in de kijker met wandelzondagen

Pepingen

Vlaams-Brabant  profileert zich graag als dé wandelprovincie en daarom zet Toerisme Vlaams-Brabant met zes wandelzondagen mooie hoekjes in verschillende wandelgebieden in de provincie in de schijnwerpers. De wandelzondagen lopen van zondag 24 september tot en met zondag 29 oktober. Het Pajottenland mag zondag de spits afbijten.

Deelnemers aan de wandelzondagen genieten van mooie landschappen langs trage wegen maar kunnen onderweg ook genieten van streekproducten. Alle wandelingen zijn ongeveer twaalf kilometer lang en lopen langs wandelknooppunten. Aan de startplaats ontvangen wandelaars tussen 9 en 12 uur telkens een plannetje met de route. Deelnemen kost 5 euro, streekproducten onderweg inbegrepen.

Kriek of geuze

De eerste wandelzondag op zondag 24 september start op de parking van het kasteel Terrijst in de Kasteelstraat in Heikruis. De deelnemers komen onder meer langs de hoeveslagerij van het Herrebeekhof en sluiten af met een kriek of geuze in het Terlindenhof in Heikruis.

Zondag 1 oktober wordt er gewandeld in Gaasbeek met de start op de parking van het kasteel van Gaasbeek. Zondag 8 oktober is het Zoniënwoud aan de beurt met als start de Warandepoort in Tervuren. Op 15 oktober gaan er een wandelzondag door in de Getevallei met het provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw als startplek.

Op zondag 22 oktober kan men wandelen tussen Demer en Dijle met het Gemeenteplein in Keerbergen als startlocatie. Op zondag 29 oktober staat het wandelgebied De Merode in de kijker met de parking van het provinciedomein Halve Maan in Diest als startplek. (IDH)

Aangeboden door onze partners