De Vlaamse regering-Jambon
Volledig scherm
PREMIUM
De Vlaamse regering-Jambon © BELGA

Meer geld voor de kinderopvang, de jobbonus verhogen en de knip op de groenestroomcertificaten: wat ligt er op de begrotingstafel?

PolitiekMomenteel buigt de voltallige Vlaamse regering zich over de begrotingstabellen. Maandag is het ‘money time’, want dan moet minister-president Jan Jambon (N-VA) het parlement toespreken met zijn Septemberverklaring. “Lukt dat niet, dan doet deze Vlaamse regering beter de boeken toe.” Dé inzet: meer geld voor de kinderopvang - al houdt élke minister wel een verlanglijstje klaar. Wat ligt er precies op tafel? En de hamvraag: waar gaan ze het geld vinden om dat te betalen?

49 reacties

  • Marie Rose Van der Haeghen

    7 maanden geleden
    De regering heeft dringend een snelcursus nodig : hoe ga ik om met andermans geld ?
  • Ronny Ooijen

    7 maanden geleden
    Uw afgod BDW is nochtans gek op linkse Walen zoals Magnette, jokke. Maar ook gezellige etentjes met Rousseau behoren tot de mogelijkheid. Misschien dat u de volgende maal wordt uitgenodigd. Tja, iemand moet toch de rekening betalen, of niet? Verder vraagt u wat Vlaanderen met 12,9 miljard zou kunnen doen? Alvast minder dan de 17 miljard die ze jaarlijks aan Voka en consoorten geven. Hardwerkende landbouwers en boeren pesten doen ze zelfs gratis en met veel plezier. Salukes, jokke.
  • Maria-Joanna Smets

    7 maanden geleden
    3200 € pensioen, stempelgeld wie heeft er nu zoveel pensioen alleen ambtenaren bediende pensioen 1500€. IK vind ook dat de.mensen die kinderen willen en soms veel zelf voor de kosten moeten betalen waarom moeten wij dat doen ook gepensioenneerde moeten betalen. Voor oudere zorg betalen heel mijn leven gierig geleefd om mijn eigen huis te hebben. Maar nu betalen voor mensen die soms niet weten hoe met geld moeten omgaan.
  • vanaeken jokke

    7 maanden geleden
    In 2021 heeft Vlaanderen 12.9 miljard in de gekende bodemloze putten moeten dumpen om bepaalde landsdelen uit het faillissement te houden. Iets dat de trado partijen niet aan de grote klok willen hangen .Alles minimaliseren met het fabeltje dat het bedrag niet precies kan berekend worden .Wat zou Vlaanderen met zo'n bedrag jaarlijks kunnen doen.
  • francois de smedt

    7 maanden geleden
    Jobbonus verhogen is een hoge fiscale aangifte en meer belasting afrekening. Eerst geven en nadien een groot stuk terugvorderen. Tja