© Isosport

Thorsten Fink voor zijn eerste Limburgse derby: “Al op mijn eerste werkdag werd mij het belang van deze wedstrijd benadrukt”

Met een spelerscarrière van 19 jaar en een trainerscarrière van 16 jaar op de teller hoef je Thorsten Fink niets meer uit te leggen over streekderby’s. De STVV-coach beseft maar al te goed wat er zondag in de Cegeka Arena op het spel staat. “Op mijn eerste werkdag bij STVV werd me het belang van deze derby benadrukt”, sprak Fink op zijn persconferentie. “’Je mag alles verliezen behalve de wedstrijden tegen Genk’, hoorde ik toen.

Pieter Vanlommel

Fink trekt met zijn Kanaries als underdog naar de buren van Genk. “Het is duidelijk wie de favoriet is voor deze wedstrijd”, knikt de Duitser. “Kijk alleen maar naar de totale marktwaarde van Genk en die van STVV. Het verschil is gigantisch. Maar wij gaan met onze borst vooruit naar daar na onze goede prestatie tegen Mechelen. We zijn er klaar voor en we willen onze fans gelukkig maken.”

Donderdag moest Genk nog vol aan de bak in de Conference League, een wedstrijd die Fink ter plekke en met veel aandacht volgde. “Onze videoanalist had zijn werk al gedaan, maar live is het altijd anders om een ploeg aan het werk te zien. Genk is één van de beste ploegen in de competitie, laat dat duidelijk zijn. Ik maak me ook geen illusies over vermoeidheid bij hen na hun match van donderdag. Hun kern is groot genoeg om dat gegeven op te vangen.”

Hoog spel

Het Sint-Truiden onder Fink oogst lof dankzij de attractieve manier van voetballen. Die stijl zal Fink niet verloochenen, ook niet op het veld van KRC Genk. “Ik denk dat we een open wedstrijd zullen krijgen. Het is niet onze stijl om afwachtend te spelen. Als Genk ook hoog wil spelen, kan het interessant worden want wij hebben het snelste elftal van de competitie (grijnst). De statistieken bewijzen dat.”

Voor STVV komt zondag een einde aan een woelige week nadat clubicoon Lon Polleunis dinsdagavond het leven liet. “Helaas heb ik niet de kans gehad om hem te ontmoeten”, aldus Fink. “Ik weet wel dat hij de grootste legende was van deze club. Op het complex hangt ook een grote foto van hem aan de muur. Het is dankzij Lon dat veel spelers carrière kunnen maken bij STVV.”

Aangeboden door onze partners