De politie Carma is nog op zoek naar de eigenaar van deze gestolen fiets.© Politie Carma

Man ziet gestolen fiets verschijnen op website en regelt afspraak met dief

Genk -

Een 29-jarige vermoedelijke fietsdief uit Genk is door de mand gevallen toen hij een gestolen fiets op een zoekertjessite plaatste. De eigenaar herkende zijn fiets en regelde samen met de politie Carma een afspraak. Er werden twee extra gestolen fietsen gevonden. De politie zoekt nog naar de eigenaar van één fiets.

Olivier Simons

Op 26 augustus werd uit een gemeenschappelijke garage op de Zonneweeldelaan in Winterslag een elektrische fiets gestolen. Maar tot zijn verbazing zag de eigenaar zijn fiets later verschijnen op een online zoekertjessite. Hij regelde een afspraak met de verkoper en contacteerde de politie Carma. Zij zorgden voor een gecontroleerde ontmoeting tussen eigenaar en verkoper. Maar toen de verkoper de politie opmerkte, vluchtte hij weg.

Gelukkig kon de 29-jarige man uit Genk snel onderschept worden in de Priesterhaagstraat. Hij werd gearresteerd. Tijdens een huiszoeking in zijn woning vond de politie nog eens twee gestolen elektrische fietsen. De twintiger mocht na verhoor voorlopig beschikken. Zelf geeft hij aan dat hij de drie fietsen te goeder trouw heeft aangekocht.

Voor één van de twee fietsen die in het huis stonden, is inmiddels al de eigenaar gevonden en gecontacteerd. De politie Carma is wel nog op zoek naar de eigenaar van de tweede fiets. Die mag zich melden via het nummer 089/39.14.10. De politie voert verder onderzoek naar de diefstallen.

© Politie Carma

© Politie Carma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer