Meerderjarige verdachte blijft in de cel na steekpartij aan station in Deinze

Het station in Deinze.© mye

DEINZE/TIELT -

De meerderjarige verdachte die na de grote vechtpartij aan het station in Deinze woensdag werd opgepakt, blijft in de cel. Dat heeft de Gentse onderzoeksrechter beslist. De twee minderjarigen moeten voor de Brugse jeugdrechter verschijnen.

Laura Moens en Celina Cazzetta

LEES OOK. Drie arrestaties na steekpartij aan station Deinze, groep jongeren wilde “vergelding na diefstal gsm”

De politie van Deinze-Zulte-Lievegem had woensdagmiddag de handen vol met een grote vechtpartij tussen een dertigtal jongeren aan het station in Deinze. Een bende uit Tielt was naar Deinze afgezakt om er amok te maken.

De politie kwam tussen toen het eerst in de Mouterijdreef uit de hand liep. De jongeren, vaak niet ouder dan vijftien jaar, waren daar op de vuist gegaan. Erna zijn ze via verschillende wegen naar het station in Deinze getrokken waar de steekpartij heeft plaatsgevonden. Een meerderjarige, A. uit Gent, raakte gewond.

De politie arresteerde drie verdachten. Twee West-Vlaamse minderjarigen werden aan het station gevat, een 19-jarige kon na inzet van een politiehelikopter op de grens van Zeveren en Vinkt worden gearresteerd.

Aangehouden

De negentienjarige werd vrijdag voor de onderzoeksrechter in Gent geleid. Die besliste om hem in de cel te houden voor slagen en verwondingen met voorbedachten rade. De jongeman zal volgende dinsdag voor de raadkamer moeten komen.

De twee minderjarigen zullen voor de Brugse jeugdrechter moeten verschijnen. Ze worden verdacht van bendevorming, verboden wapendracht en opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachten rade.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen