© BELGA

Nafi Thiam op shortlist van tien voor titel van Europees atlete van het Jaar

Nafi Thiam is een van de tien genomineerden voor de titel van beste Europese atlete van het Jaar, zo maakte atletiekfederatie European Athletics vrijdag bekend.

Jorunn Vannoorden
Bron: BELGA

De 29-jarige Thiam won dit jaar goud in de vijfkamp op het EK indoor met een wereldrecord van 5.055 punten. De tweevoudige olympische en wereldkampioene op de zevenkamp, die haar titel op het WK in het Hongaarse Boedapest wegens een achillespeesblessure niet on verdedigen, krijgt stevige concurrentie van de Nederlandse Femke Bol, de laureate van vorig jaar. De sprintkampioene won vorige maand op het WK goud op de 400 meter horden en de 400 meter aflossing. Daarvoor was ze in maart al Europees kampioene indoor geworden op de 400 meter en op de 400x400 meter. 

Stemmen op Thiam kan tot 2 oktober:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De acht andere genomineerden bij de vrouwen zijn de Nederlandse Sifan Hassan (1.500, 5.000 en 10.000 meter), winnares in 2021, de Britten Keely Hodgkinson (800 meter) en Katarina Johnson-Thompson (zevenkamp), de Poolse  Natalia Kaczmarek (400 meter), de Oekraïense hoogspringster Yaroslava Mahuchikh, de Finse polsstokspringster Wilma Murto, de Servische verspringster Ivana Vuleta en de Spaanse wereldkampioene snelwandelen Maria Perez.

Duplantis, Warholm en Ingebrigtsen genomineerd bij mannen

Bij de mannen bestaat de top tien uit de Zweedse wereldrecordhouder in het polsstokspringen Armand Duplantis, de Britten Matthew Hudson-Smith (400 meter) en Josh Kerr (1.500 meter), de Noren Jakob Ingebrigtsen (1.500 en 5.000 meter) en Karsten Warholm (400 meter en 400 meter horden), de Spaanse snelwandelaar Alvaro Martin, de Poolse hamerslingeraar Wojciech Nowicki, de Zweedse discuswerper Daniel Stahl, de Italiaanse hoogspringer Gianmarco Tamberi en de Griekse verspringer Miltiadis Tentoglou. Vorig jaar deelden Ingebrigtsen en Duplantis de prijs. Warholm kreeg de erkenning al in 2019 en 2021. 

De winnaars worden op 21 oktober bekendgemaakt tijdens de Golden Track Awards in het Litouwse Vilnius.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer