Er moeten veel vragen nog een antwoord krijgen in ‘Familie’, het mysterie rond Mieke blijft.© vtm

Verrassende comeback (én make-over) voor Mieke in ‘Familie’: “Heb mijn moeder moeten geruststellen dat ik niet ontslagen was”

En daar is Mieke Van den Bossche weer. Vrijdagavond dook het verdwenen personage plots op in de VTM-soap Familie. Ook actrice Caroline Maes slaakt een zucht van opluchting. “Eindelijk ga ik die ene vraag niet meer krijgen.”

Tom Vets

Wat voorafging: het kwam in de seizoensfinale tot een hoogoplopend conflict tussen Niko (Jo Hens), Mieke en Sam (Tinne Ceuppens). Ineens was Mieke weg. Wel werd een bebloed mes aangetroffen. Niko en Sam zaten maanden in voorarrest, maar houden vol haar niet vermoord te hebben. Dat klopt, want de kijker zag Mieke vrijdag ergens in een vreemd huis aan tafel zitten.

“Je ziet dat Mieke niet dood is. Maar dat is ook zowat het enige stukje van de puzzel dat je krijgt”, zegt Maes. “Keert ze terug naar haar oude leven? Dat valt nog af te wachten. De Van den Bossches weten nog altijd van niets. Ook de kijker heeft nog veel vragen: waarom zit Mieke daar? Van wie was het bloed op de vloer? Er lopen mensen in Familie rond met geheimen, maar wie en waarom? Dat moet je ontdekken.”

© vtm

Na bijna drie maanden zal de actrice alvast één vraag niet meer moeten aanhoren. “Tijdens mijn vakantie was Familie veraf, maar eenmaal terug in Vlaanderen en zeker toen de reeks weer terugkwam op het scherm, leefde de verdwijning van Mieke enorm. Leeft Mieke nog, was een constante. Of er werd al eens een mopje gemaakt als mensen me ergens op een terras zagen zitten of als ik door de supermarkt liep: Zie je wel dat je nog leeft! Ik weet ook dat ze op school bij mijn zoon voortdurend vragen stellen, maar hij wist oprecht van niks. Over zulke zaken praten we thuis weinig. Mijn moeder lichtte ik een poos geleden wel in omdat die de situatie ambetant begon te vinden. Haar vriendinnen belden zelfs om te polsen. (lacht) Daarom heb ik haar gerustgesteld dat ik niet ontslagen was.”

Commotie

Veel fans vreesden dat er alweer een Van den Bossche het veld moest ruimen, maar die vrees is dus ongegrond. Tegelijk toont alle commotie dat Mieke, en dus ook Caroline Maes, enorm geliefd is. “En dat is hartverwarmend om vast te stellen. Ik kan alleen maar hopen dat het zo blijft. Ik denk dat die bezorgdheid ook komt omdat ik al 23 jaar meespeel. Op den duur ben je automatisch een deel van een gezin als je bijna elke avond via het scherm over de vloer komt. Mensen spreken me ook meer aan met Mieke, dan met Caroline.”

Mieke verdween eind juni, we zijn bijna drie maanden later. Maar Maes had zelf geen break bij Familie. “Omdat we afleveringen al maanden op voorhand voorbereiden. Momenteel zijn dat scènes voor december en januari die we lezen en filmen. Of er is een kostuumpas of een test van nieuwe styling. Dat liep gewoon door. Ik was niet werkloos.” (lacht)

© vtm

Wat wel voortaan anders is; Mieke heeft een nieuwe look. “Vaak worden scènes door elkaar gefilmd. Je kan niet zomaar naar de kapper stappen voor een andere coupe. Nu lukte het wel. Ik heb voortaan een mix van grijs en blond. Ik zag dat ook meteen zitten. Ik ben 47 en werd stilaan grijs. Het werd vermoeiend om elke twee weken mijn haar te kleuren. Ik wou ook mijn leeftijd omarmen. Deze verhaalwending was de perfecte aanleiding om een andere look door te voeren.”

Familie, VTM, ma-vr. om 20 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER