Jean-Luc Dehaene in het parlement.
Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Luc Dehaene in het parlement. © Belga / BELGA

ANALYSE. “Deze tijd maakt geen ouderwetse staatsmannen en -vrouwen meer”

“Dit versnipperd, nerveus politiek landschap maakt geen ouderwetse staatsmannen en -vrouwen meer”, schrijft Carl Devos in zijn analyse. “Het moet afgelopen zijn met al dat incidentisme van, blijkbaar, die ‘mannen in Brussel’. De volksvertegenwoordigers zijn de eersten onder de gelijken, en wie de bijhorende verantwoordelijkheid niet kan dragen, verdient ook het mandaat niet.”

12 reacties

  • René Lodeweyckx

    7 maanden geleden
    Schitterend artikel gelezen in de krant De Tijd,van het anker los. Maar de zogenaamde partij voorzitters hebben te veel een eigen imagoprobleem.
  • Dirk BERX

    7 maanden geleden
    Hoe kunnen in een federale staat, nog staatsmannen en vrouwen voorkomen Mr Devos ? Want wat je geeft in het voordeel van de Belgische staat, neem je af van de Vlaamse, Waalse of Brusselse regio, of omgekeerd ! Dat hebben de Belgen zelf zo gewild, en als ik de peilingen mag geloven dan moet zelfs een ANTI Belgische staatsman premier worden volgens 1/4 van de Vlamingen !
  • Bill Henckx

    7 maanden geleden
    Die loodgieter kost me na 25 jaar nog steeds € 60 iedere maand aan een eenmalige solidariteitsbijdrage.
  • Mireille Vergauwen

    7 maanden geleden
    Hier gaat er niets veranderen! De partijen die winst gaan maken zijn uiterst links en uiterst rechts. Er is geen enkele Centrumpartij meer waar mensen op kunnen stemmen. Het zal dus weer een samenraapsel worden van partijen die amper stemmen gaan halen. Er zijn nog politiekers die met hart en ziel hun werk doen maar die mensen botsen op muren. En de zogenaamde man in de straat vind het migratieprobleem wel degelijk belangrijk, dat zijn niet allemaal rechtsen hoor.
  • Hugo Verlot

    7 maanden geleden
    Bij ons verdedigen ze hun eigen belang met oprichten van cordon sanitair. En de slogan , eigen zak eerst.