Man opgepakt die reiziger messteek gaf op bus in Gent

De politie heeft een man overmeesterd die op een bus van de Lijn in Gent een mes bovenhaalde en een reiziger stak. De reiziger werd lichtgewond. Gisteren werd in Oostakker een 64-jarige man neergestoken aan zijn woning. In dat onderzoek is een verdachte opgepakt.

Deze namiddag rond half vier vond een steekincident plaats op een bus  van De Lijn in Gent.  De bus reed op de Nieuwe Wandeling richting Blaarmeersen toen een man plots een mes bovenhaalde. Hiermee haalde hij uit naar een reiziger die wilde afstappen. Die reiziger werd in de nek geraakt en was lichtgewond.

De andere passagiers vluchtten in paniek weg van de bus. De verdachte kon door een snelle interventie van de Gentse politie op straat ontwapend en overmeesterd worden. De man zal worden verhoord. De precieze toedracht van de feiten wordt momenteel onderzocht. 

Steekincident in Oostakker

Gisteren is een man van 64 jaar nabij zijn woning in Oostakker neergestoken. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Zijn leven is niet in gevaar. De politie kon een verdachte oppakken. Die is aangehouden voor poging tot moord.

Meest gelezen