© Politie Turnhout

Grote opstand uitgebroken in gevangenis van Turnhout, hulpdiensten massaal aanwezig

Turnhout -

In de gevangenis van Turnhout is vrijdagavond rond 21u een opstand uitgebroken. Volgens de eerste berichten weigerde een 70-tal gedetineerden die zich op een binnenkoer bevonden om naar hun cel terug te keren. Er is ook sprake van vernielingen en kleine brandstichtingen. Rond 23.30 uur meldde politie Turnhout dat alle gevangenen naar hun cel waren teruggekeerd.

De woordvoerder van de lokale politie bevestigt dat er problemen zijn. “Rond 22u waren we volop bezig met het samenbrengen van voldoende mensen om vervolgens de gevangenis te kunnen binnen gaan en de orde te herstellen.”

De politie is ondertussen al massaal aanwezig rond de gevangenis. Ook de medische hulpdiensten zijn ter plaatse. Het publiek wordt op een afstand gehouden.

De directe aanleiding tot de opstand is onduidelijk. Overbevolking in de gevangenis is ook in de strafinstelling in Turnhout een aandachtspunt.

Sinds enkele weken verblijft ook ex-radiomaker Sven Pichal in de gevangenis van Turnhout. Hij bleef deze week aangehouden in het lopende onderzoek naar bezit en verspreiding van beelden van kindermisbruik.

(mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer