Rechts: privacy-expert Matthias Dobbelaere-Welvaert.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts: privacy-expert Matthias Dobbelaere-Welvaert. © ID/ Dries Luyten / Wouter Van Vooren

Expert waarschuwt voor trajectcontroles: “Het begint met snelheidsovertredingen en het eindigt met gezichtsherkenning”

‘Men ziet u.’ Wanneer u naar de bakker rijdt. Wanneer u uw kinderen afzet aan school. Wanneer u gaat fitnessen. De honderden nieuwe trajectcontroles in Vlaanderen zijn er om uw snelheid te meten. Maar de camera’s zien natuurlijk veel meer. Een regelrechte nachtmerrie voor de privacy, zegt expert Matthias Dobbelaere-Welvaert. Hij legt uit wat de gevolgen kunnen zijn.

57 reacties

  • ben Verschuren

    7 maanden geleden
    Denk je nu echt dat het nog gaat over veiligheid, niet over geld en controle?
  • Marc Heylen

    7 maanden geleden
    Geen probleem dat ik op de foto sta, hebben niets te verbergen, wees een heer in het verkeer en toen respect dan wordt er geen foto getrokken. Er moet meer controle komen om de idioten chauffeurs van de baan te halen. Rijbewijs met punten zou een super idee zijn.
  • Robert Willems

    7 maanden geleden
    Trajectcontroles moeten zeker blijven bestaan om de overdreven snelheid aan banden te leggen,zeker in bebouwde kom,maar die camera’s mogen niet dienen als gezichtsherkenning,maar wel voor telefoneren achter het stuur,er bestaan alternatieven genoeg.
  • Ken Goeste

    7 maanden geleden
    Richard Lenssens Lydia Lameire heeft zeker gelijk. Ik heb er al 3 verzameld in Duitsland. Ik had nog iemand naast mij maar deze stond niet op de foto. Enkel de chauffeur wordt met de foto op je brief die ze versturen getoond. Het speelt zelfs geen rol of het overdag of s' nachts is. De foto is klaar en duidelijk en onbetwistbaar. Mocht je het niet geloven probeer het eens uit. De flitspaal bij Roetgen is ideaal daarvoor.
  • Kris Tyteca

    7 maanden geleden
    Ik denk dat de Vlaming reeds op ernstiger manieren vervolgd wordt.