Staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen, belast met Wetenschapsbeleid, minister van Binnenlandse zaken Annelies Verlinden, premier Alexander De Croo, minister van Energie Tinne Van der Straeten en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor.
Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen, belast met Wetenschapsbeleid, minister van Binnenlandse zaken Annelies Verlinden, premier Alexander De Croo, minister van Energie Tinne Van der Straeten en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor. © BELGA

ONZE OPINIE. “Als je als bestuurspartij geen oplossingen brengt, is het dan gek dat mensen zo angstig worden en zich afwenden?”

“Over de opvangcrisis horen we langs links én langs rechts enkel straffe taal”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “De premier zou een steen kunnen proberen verleggen om al die regeringspartijen rond tafel te krijgen en diets te maken dat er meer nodig is dan opvangplaatsen creëren. Als de wet zo flagrant wordt gebroken door democraten die daar van walgen, dan is er iets mis met die wet. Met forse taal het probleem opkloppen? Zo etaleer je de eigen machteloosheid.”

11 reacties

  • Gino Sinnesael

    7 maanden geleden
    Alle 'bestuurspartijen' beliegen de gepensioneerden - die gans hun leven hebben gewerkt en bijgedragen hebbeen aan alle mogelijke kassen - i.v.m. de afschaffing van de 'solidariteitsbijdrage' op de pensioenen. Fraai, 'bestuurspartijen'!
  • maria lucia vandenborre

    7 maanden geleden
    Genoeg is genoeg!
  • Geert Landsman

    7 maanden geleden
    Bestuurspartij? Welke dan? Ze zitten er enkel voor hun zakken te vullen.
  • Dirk Uyttenhove

    7 maanden geleden
    Geen nood, VLD heeft een nieuwe voorzitter. Het is dan wel de persoonlijke dweil van De Croo, maar niettemin: beste mensen, het land is gered!
  • Wesley Kenis

    7 maanden geleden
    Ze kunnen zelfs binnen de eigen partij nog gen 2/3 meerderheid vinden voor een voorzitter, wat zouden ze dan al verstand heben van een heel land deftig besturen..