Brandende auto's in Culiacán, de hoofdstad van de Noord-Mexicaanse hoofdstad Culiacán, op 17 oktober 2019. Die dag vielen zwaargewapende leden van het Sinaloa Kartel militairen in de stad aan, nadat een van de leiders van de organisatie, Ovidio Guzmán, was gearresteerd. Guzmán, de zoon van drugsbaron en karteloprichter Joaquín 'El Chapo' Guzmán, is inmiddels aan de Verenigde Staten uitgeleverd.
Volledig scherm
Brandende auto's in Culiacán, de hoofdstad van de Noord-Mexicaanse hoofdstad Culiacán, op 17 oktober 2019. Die dag vielen zwaargewapende leden van het Sinaloa Kartel militairen in de stad aan, nadat een van de leiders van de organisatie, Ovidio Guzmán, was gearresteerd. Guzmán, de zoon van drugsbaron en karteloprichter Joaquín 'El Chapo' Guzmán, is inmiddels aan de Verenigde Staten uitgeleverd. © EPA

Studie: georganiseerde misdaad is de op vier na grootste werkgever in Mexico

Criminele organisaties hadden in Mexico zo'n 175.000 mensen in dienst in 2022. Daarmee is de georganiseerde misdaad als ‘bedrijf’ de op vier na grootste werkgever van het land, groter zelfs dan de Mexicaanse nationale oliemaatschappij Pemex. Dat schrijven drie onderzoekers in een nieuwe studie.