Opklaringen en wolken met paar lokale buien

© Corry Marien uit Itegem

Er hangen zaterdagochtend hoofdzakelijk in de Ardennen lage wolken, terwijl het elders vaak lichtbewolkt is.

ndl
Bron: Belga

Overdag wisselen overal wolken en opklaringen elkaar af. We verwachten nog een paar lokale buien, vooral dan in het noorden, maar in vele streken blijft het droog. De maxima schommelen tussen 13 en 18 graden, meldt het KMI. De matige en aan zee soms vrij krachtige zuidwestenwind ruimt naar het westen.

Zaterdagavond en volgende nacht is het rustig en droog met brede opklaringen. Op het einde van de nacht is er kans op lokale lage wolken of enkele mistbanken, vooral dan in Hoog-België. De minima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen (plaatselijk in de koudste valleien dalend tot rond het vriespunt), 8 of 9 graden in het centrum en 10 graden aan zee. De wind waait zwak, eerst uit het westen tot het zuidwesten, later krimpend naar het zuiden. In de Kuststreek is de wind meestal matig.

Zondag wordt het na het lokale ochtendgrijs (hoofdzakelijk in Hoog-België) overal zonnig. In de loop van de dag kunnen er af en toe wat meer wolkenvelden verschijnen. De maxima liggen tussen 15 graden in de Hoge Venen en 20 graden in Laag- en Midden-België. De wind waait zwak en overdag matig uit het zuiden. In de Ardennen blijft de wind zwak tot matig uit zuidoost tot zuid.